www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iskra (savica) radio
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sloman
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41
Aktiv.: 0.66
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 8:34 pm    Naslov sporočila:  Iskra (savica) radio Odgovori s citatom

V garaži se je potikal do danes pokvarjen starejši iskrin savica radio.

Pa me zanima če dobro lovi postaje če kdo ve in če se ga splača malo očediti in porpaviti? Že zaradi nostalgije, ker mi deluje kar lično.

_4691369d484b8.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.34 KB
 Pogledana:  173 krat

_4691369d484b8.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
legenda
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35
Aktiv.: 0.74
Kraj: Lj. okolica- Dobrunje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

očisti in poštimaj.... legenda med radijskimi aparati... zapoje, da je veselje....
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

legenda je napisal/a:
očisti in poštimaj.... legenda med radijskimi aparati... zapoje, da je veselje....
Tisto "poštimaj" upam da ni mišljeno po MF transformatorjih in še kakšnih točkah kamor zelo vleče "šraufenciger".

Drugače pa se strinjam z zgoraj navedenim.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale stroj je že na tranzistorje, ali je še lampaš?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tranzistorje je. Obstajale pa so tudi izvedbe, ki so imele nad radijem še vgrajen gramofon.
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tranzistorje. Izhodnja stopnja z AC 178 / 188. Regulacija visokih in nizkih tonov. Pri meni v službi mi lepo najmanj 8 ur dnevno preganja tišino. Priklopljen pa imam drugi zunanji zvočnik.
Pazi na ta radio, drugače bom hud!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam, da je kaj majnšega. (Slab stik naprimer) in pa da ni mebrana zvočnika fuč.

Bom najprej previdno ga razdrl in očistil, ker je kar nekaj praha na njem.
Nazaj na vrh
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Radio dela! Very Happy

Fuč je bila na srečo LE varovalka.

Zanič je še potenciometer za glasnost in pa žarnic ni notri, ki osvetljujejo sprednjo steklo. Je pa res da multimeter ni pokazal napetosti na kontaktih, tako da morda to nebo delovalo.

Zvočnik zgleda ohranjen in brez poškodb. Sem ene 2 uri ga danes poslušal in če se pravilno nastavi visoki ton, nizki ton in volume, morem rečt da dokaj lepo "poje".

Všeč so mi recimo zelo prehodi pri višjih frekvencah.

Res pa je, da še je izven ohišja, katero zagotov deluje kot omarica za zvočnik in bo zvok vrjento malo drugačen ko bo spet sestavljen.

Je pa bilo mi užitek tega starčka čistit in pa "premerit", ker samo ohišje je takšno kod da bi nastalo v domači delavnici, na vezju pa je vse tako, kako bi rekel - točno vidiš kako so to "pridne" roke sestavljale.

Ostalo pa vse (razen dveh gumbov, ki sta potrebna popravila) mislim da deluje.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sloman je napisal/a:
razen dveh gumbov, ki sta potrebna popravila
Katera dva gumba (za tipke ali potenciometre)?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
MCAT
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06
Aktiv.: 1.43
Kraj: Moravče (JN76JD)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

E... Takega pa imami mi nekje doma. Very Happy Mislim, da mu manjka samo en gumb, drugače da deluje odlično.
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipke. Če stisneš ven vrže pa po tleh iščeš. Very Happy Ampak le 2 in ju bom dal na gumbe ko jih tako nikoli ne stisnem.

Pa sem že tudi nekaj sprobal, pa sem dal gor gumi cevko z notranje strani in mislim da bo držalo. Lahko bi pa preprosto zalepil ampak naj bo tako, da se še da dol potegnit če bo kdaj treba.

Malo bo kritično edino ta potenciometer ven za dobit, ker bom moral tudi oni vlki gumb za iskanje postaj dol potegnit, če hočem snet sprednjo steno. Drugače do potenciometra za glasnost ne morem. To bo malo kritično početje pomoje.

Je že kdo delal to? Pomoje če vlečem naprej da mora spustit in se snet?
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Jaz sem take stvari že počel. Gumb za iskanje postaj samo potegneš dol, tako kot si prej napisal.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam enakega v službi na delovnem pultu. Rešil sem ga par let nazaj pred kontejnerjem. Menjati sem moral potenciometer za glasnost in na novo napeljati vrvico za skalo. Dela v nulo. Ima ga tudi moja mati, doma, v kuhinji. Tudi ta dela brezhibno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dream
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 1.07
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 9:33 am    Naslov sporočila:  savica Odgovori s citatom

...ali ima mogoče kdo shemo tega aparata ???
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 2:05 pm    Naslov sporočila:  Re: savica Odgovori s citatom

dream je napisal/a:
...ali ima mogoče kdo shemo tega aparata ???

V prilogi fotografija- bolj slaba, ker je že v osnovi kopja slaba.

P2090080.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  401.09 KB
 Pogledana:  108 krat

P2090080.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni