|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 11:52 am Naslov sporočila: USB device Not Recognized |
|
|
To napiše windows XP Professional vsakokrat ko vtaknem katerikoli usb "ključ" v katerokoli usb vtičnico, spredaj ali zadaj v računalnik in seveda pozneje ni viden nikjer. V ostale USB vtičnice ni priključena nobena naprava. Ključi delujejo v ostalih računalnikih brez problema. V systemu se zapiše kot nepoznana usb naprava. Osnovna plošča Asus P4S8L. Morda kdo ve kaj bi lahko bila rešitev problema. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek bi moral instalirati (vse) driverje iz CDja, ki pride zraven motherboarda. Ja, pa še računalnik začne delovati hitreje, ko instaliraš omenjene driverje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš gonilnike naložene lahko poizkusiš v device managerju odinštalirat gonilnike in odstranit kompleten USB Hub in nato mašino reštartat. Okenca bi morala ob ponovnem zagonu najti novo strojno opremo in naložiti nove gonilnike. To bi znalo pomagati če imaš z starimi kakšne težave.... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš daemon tools, jih odinštaliraj. Včasih zmedejo XPje, da se ne vidi nobenega ključa. Do ključa se, kljub temu, da ga ne vidiš, da dostopati in sicer skozi computer management v control panel-u... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Za začetek bi moral instalirati (vse) driverje iz CDja, ki pride zraven motherboarda. Ja, pa še računalnik začne delovati hitreje, ko instaliraš omenjene driverje.
Jur |
To sem storil pred dvema letoma, ko je računalnik prispel v hišo, do sedaj je delovalo vse ok, ampak ženske, ki seveda nikoli niso nič krive , nima pojma kaj je pritisnila, da stvar več ne dela. Verjetno se je računalnik sam spremenil, ko je stal pri miru in se dolgočasil
Highlag:
To pa še res nisem poskusil, bom jutri- poročam..
Piroman:
daemon tools, nikoli slišal za kaj takega, zakaj bi se naj to uporabljalo? _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2008 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
do sedaj je delovalo vse ok, ampak ženske, ki seveda nikoli niso nič krive , nima pojma kaj je pritisnila, da stvar več ne dela. |
Zakaj misliš, da je YL kaj pritisnila, a ni dovolj že da stoji zraven ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
... ampak ženske, ki seveda nikoli niso nič krive , nima pojma kaj je pritisnila, da stvar več ne dela... |
Quote(ženska):" ... ti hudič, cele dneve tiči za računalnikom in nekaj tipka. Kdo bo pa posodo pomival in pometal?? Bo že videl, samo še tole kliknem, pa tole pritisnem, pa tole ven izpulim ..."
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
USB Device Not Recognized - tole sporočilo dobim, ko izklopim HPjev printer iz vtičnice, še vedno pa ostane vklopljen na USB. Očitno pade napajanje.
Poglej, kaj se dogaja z ključkom, ko ga vklopiš. Požmrkne kakšna LEDica? Sploh ima napajanje?
Mogoče je kdo tiščal kaj čudnega kovinskega v USB luknjo in bzzzzpuff skuril tisti upor za merjenje toka... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2008 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raje povej, če si preizkusil še kakšno drugo USB napravo razen ključka!? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar v tej niti nadaljeval...
Na mojem računalniku se enako pojavi sporočilo: Device Not Recognized ...
Imam štiri USB porte in na nobenem ne dela ključek.
Sem pa ugotovil, da če izklopim (ali pa ugasnem) HP LJ1020 tiskalnik, potem pa ključek dela normalno. Po vklopu tiskalnika pa ključek preneha delovati, tiskalnik pa normalno deluje.
HP gonilnike sem reinstaliral, prav tako USB hub gonilnike.
To se je pojavilo pred kratkim, prej je delovalo oboje hkrati. Tudi novega nič nisem instaliral.
Kaj bi še lahko pregledal? _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lojz, to se dogaja tudi meni z LJ1018. Tiskalnik imam kakšno leto, ampak to sem ugotovil šele pred kratkim ko sem že popolnoma obupal ko mi ni uspelo (uspešno) priklopiti nobenega USB ključa. Tiskalnik vklopim ko ga potrebujem, tako da se nisem ukvarjal zakaj ne dela.
Lp, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni napiše isto, ko priključim prenosni disk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
Lojz, to se dogaja tudi meni z LJ1018. Tiskalnik imam kakšno leto, ampak to sem ugotovil šele pred kratkim ko sem že popolnoma obupal ko mi ni uspelo (uspešno) priklopiti nobenega USB ključa. Tiskalnik vklopim ko ga potrebujem, tako da se nisem ukvarjal zakaj ne dela.
Lp, Peter |
Zanimivo je, da je stvar delovala!
Tudi sam sem prišel na idejo, da ugasnem tiskalnik in delam s ključem. Je pa zoprno, ko je potrebno kak dokument s ključa natisnit.  _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni