www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Strokovna literatura
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Koliko (elektro) knjig kupiš, na koliko revij si naročen/leto?
Knjiga - 0
13%
 13%  [ 10 ]
Revija - 0
4%
 4%  [ 3 ]
Knjiga - 1
9%
 9%  [ 7 ]
Revija - 1
17%
 17%  [ 13 ]
Knjiga - 2 (in več)
17%
 17%  [ 13 ]
Revija - 2 (in več)
28%
 28%  [ 21 ]
Ostali tisk
9%
 9%  [ 7 ]
Skupaj glasov : 74

Avtor Sporočilo
Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 8:41 pm    Naslov sporočila:  Strokovna literatura Odgovori s citatom

Koliko potrošimo za nakup strokovne literature?
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da sem dijak, vsaj 2 knjigi ponavadi 3 na leto

Nazadnje urejal/a BostjanVidmar Sre Feb 13, 2008 10:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2 reviji mesečno (naročen sem na Elektor Electronics in Svet Elektronike).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Revija Svet elektronike 1xmesečno,drugače pa kakšna knjiga na leto.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2008 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole raziskavo bi moral narediti precej preden si se odločil za tisk knjige. Tako bi približno vedel kakšno je realno pričakovano število izvodov.

In če te že ravno zanima, DA kupil bom "Elektronika v domači delavnici 2" takoj ko se pojavi prva priložnost za to. Še raje bi jo pa imel v elektronski obliki. No kot avtor marsičesa zelo dobro vem, da se v taki obliki zaenkrat še ne da tržiti knjige.

Jernej_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi, Darko! Vesel za Tvoj da! Knjiga je sedaj že tako daleč, kot letalo tik pred vzletom, možnost je samo ena. Ocena je 2.300 izvodov (preverjena po treh kriterijih), kar je iz literarnega zornega kota zelo velika številka. Ker pa v 70 m2 stanovanju nimam prostora za kake 3 m3 knjig, bo startni natis le 1.100 kosov. Glede na izkušnje s prvo Elektroniko (TZS, 2000) in prednaročila bi me ne smelo skrbeti, a nikoli ne veš zagotovo kako bo v resnici - zato "raziskava" (za dodatno pomirjanje). Potrudil sem se, da bo knjiga zanimiva, za pomoč sem prosil kar nekaj znanih Slovencev (omenim naj Marka Kočevarja in Branka Gradišnika). In kot rečeno, vesel sem vsake podpore! lp! J
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 2:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozravljen, Jernej!

Tudi jaz jo bom vsekakor kupil!

Lp Jože.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CTK, če je knjiga uporabna jo kupim. Drugače kupim v povprečju 2-3 knjige letno.
Zgleda kar obetavno. Zanima me če bodo zraven vseh projektov tudi PCB-ji?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V času Jugoslavije sem kupil praktično vse knjige na temo elektronike. Po tem pa je na trgu postala precej "suša". Kupoval sem revijo SAM, v osnovni šoli sem bil naročen na TIM (pa res kaj je danes s timom?) Od računalniških revij sem tudi redno kupoval Software Power (na začetu zelo dobra raunalniška revija), Kupoval sem tudi Moj mikro ter Monitor. Nekje po letu 2000 pa sem praktično opustil nakup kakeršnihkoli revij. Razlog - vse so postale en ljubi spam. Edino revijo, ki jo še prebiram je VIP (revija zveze potrošnikov Slovenije)
Knjige: Povprečno kupim vsaj eno knjigo na leto. Zadnja je bila "Programirajmo v Delphiju". Imam kar obširno zbirko ECI-nih pisanih katalogov. Letos je spet v planu nakup kakega.
Kot sem že napisal, po razpadu Jugoslavije je na trgu z strokovno literaturo nastala precejšna praznina. Pogrešam kako tako, kot je tale s fotografije v prilogi. Knjiga je še precej stara (datum natisa 1987) a še danes dostikrat posegam po njej.

Še tole:
Pri večini strokovnih knjig opažam slabo vezavo. Sad Večina ECI-nih katalogov sem dal v ponovno vezavo.

P2160086.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  409.26 KB
 Pogledana:  4 krat

P2160086.jpg

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
......, v osnovni šoli sem bil naročen na TIM (pa res kaj je danes s timom?)
Še vedno izhaja!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jernej_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2008 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za zanimive odgovore in prijazne predloge (ki tu niso v celoti vidni). Več o sami knjigi sem napisal na "njeni" spletni strani (nekateri ste jo že odkrili). Trenutno mi načenja živce zamuda zaradi preloma (zamuja že za cel teden). Projekt je kljub težavam zelo zanimiv in bo morda še koga napeljal na podobno pot. lp! J
Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.49
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav vsem, še posebno pa tebi Jernej,

Imam tvojo prvo knjigo Elektronika v domači delavnici, ki sem jo kupil bolj zato, da jo imam v zbirki in v podporo domačemu avtorju, pa tudi drugo bom ...

V Jugi sem pokupil vse mogoče knjige in na koncu sem z muko izpraznil stanovanje, saj je večina povsem zastarelih, podatke o elementih pa danes itak najdeš na internetu. Od knjig ponavadi kupim 2-3 letno, kakšen prevod slavnih knjig (žal, slovenščino še vedno najbolje obvladam) o php, MySql, programskih jezikih, vse manj pa o elektroniki (kot rečeno, internet je zakladnica znanja). Od tehničnih revij pa Dubus in kakšen Elector...

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.03

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jernej_,
morda kakšna informacija o napredovanju zamudnikov?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Zanima za revijo Elektor kolikšna je naročnina in če se sploh jo splača naročit?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pogledaj tukaj (za nemško izdajo)!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni