www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem: WD zunanji 2,5" disk 160GB 5400rpm USB
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:  Problem: WD zunanji 2,5" disk 160GB 5400rpm USB Odgovori s citatom

Kupil ta prenosni disk in imam problem: računalnik mi ga ne zazna. Vrže mi ven tistega čarovnika za nametitev opreme, s tistim pa ne moreš nič narediti.
Iskal sem kake driverje pa nisem nič našel. Imam xp-je in service pack 2.
Prosim pomagajte.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jakar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Aktiv.: 0.80
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam isti disk in mi dela normalno, brez kake instalacije driverjev. poglej pod nadzorno ploščo v administatorska orodja tam imaš computer managment tam poglej pod disk manegment če ti dobi particijo diska, mogoče nima določene črke ali kaj podobnega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na novem disku moraš najprej narediti particijo in ga formatirati - to narediš tam kjer je napisal jakar.
BostjanVidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo smešno, na drugem računalu mi pa lepo dela.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče tvoj USB ne omogoča dovolj toka za pogon diska; poskusi preko USB huba z zunanjim napajanjem.

LP, Grega
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Mogoče tvoj USB ne omogoča dovolj toka za pogon diska; poskusi preko USB huba z zunanjim napajanjem.

LP, Grega

Najbrž bo res to, ker meni isto dela na enem računalniku lepo, na drugem ki je pa starejši pa rabim dodatno napajanje, ki ga vzamem kar iz še enega porta, tako da ne rabim aktivnega huba. Samo še en port se porabi in je to to Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2008 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer imam Fujitsu-Siemensovo 250GB 2.5" zunanjo igračo, ampak lahko povem da je zadeva sila občutljiva že na kable, kaj šele priključek.

Najmanj problemov pri delovanju iz enega USBja je na prenosniku (PCPlus, dejansko Gericom), kjer edino dela 100% tudi s tankim kablom (od čitalca kartic).

S tem tankim kablom dela ali pa ne, kakor se mu zazdi, prek aktivnega huba.

Direkt na deskop PC pa dela le z originalnim kablom z dodatnim napajalnim konektorjem.
Z navadnim kablom sicer včasih dela, nikakor pa več ne dela ob uporabi 1.8m USB podaljška.
Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Jaz sem imel enake probleme z zunanjim diskom. Na večih računalnikih je lepo deloval samo na službenem HP-ju nikakor na vgrajene USB vtičnice. To sem rešil z eno PCI kartico, ki ima tri USB vtinice. preko tega dela brez problemov.

LP JOS.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam podoben disk (le da je 250GB).
Na enen računalniku mi tudi ni delalo - ker usb port ni dal zadosti toka.
Pa sem si naredil adapter:

2x usb moški konektor na eni strani, na drugi strani pa ženski konektor kamor priklopim disk.
Moška konektorja imata skupaj povezano napajanje (vzporedno - kar poveča izhodni tok).
Tak podalšek mi deluje brez problemov in brez izgub preformanc.
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok, v computer managment ne najde nič, ali ima kdo shemo kak bi usb-je zvezal skupi?
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A nima disk dodatnega kabla za napajanje za v usb?
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne samo usb ima.
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj ima takole, power se priključi v USB.
Če pa misliš naredit svoj kabel da priključiš v 2 USBja, kot je zgoraj napisano, potem moraš paralelno vezat samo + in - žičke in pazi da ne zamenjaš kaj med seboj.

PIC_0479.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  488.01 KB
 Pogledana:  2 krat

PIC_0479.JPG

Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo napajalne žičke (črni in rdeči) med sabo poveži. Tisti drugi (zelena in še ena) pa pusti pri miru. Meni po taki vezavi deluje.
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2008 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo zanima me kaj bi se zgodilo, če bi data +/- zvezal skuipaj , samo kot firbec.-.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni