www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED reflektorji za v stanovanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 3:05 pm    Naslov sporočila:  LED reflektorji za v stanovanje Odgovori s citatom

Ojla,

nabavljam reflektorčke za osvetlitev kopalnice. Nekako sem si zamislil, da bi imel 5 kosov po 20W, vgrajene v knauf. Vendar pa bi rad (zaradi gretja, porabe, mode....) dal not led žarnice. V poplavi na ebayu se najde tudi kaj uporabnega za solidno ceno. Vendar pa me tile luxi, lumni in candele malo begajo.....

Mi zna kdo povedati, kaka led žarnica (najraje bi 230V, da ne rabim trafoja) bi bila primerna? Ali se jim da regulirati svetilnost? Ima kdo kake izkušnje?

hvala za nasvete!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem prepričan, če je osvetljitev z led reflektorji v kopalnici prava izbira. V kopalnici želimo običajno čim bolj naravno svetlobo, katero pa po moji presoji z led diodami ne moreš doseči. Po mojih izkušnjah najboljše rezultate daje običajna halogenska žarnica.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70638.64

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

www.[slovenščina je zame španska vas]-elektronika.si

Sem imel njihove vzorce. Imajo naravno belo in toplo belo.
Topla se skoraj nič ne razlikuje od halogenskega reflektorčka, naravno bela pa je tudi res zelo podobna dnevni svetlobi.
Svetilnost led 1x3W pa je, če primerjamo k halogenki, nekje med 20 in 25W svetilnosti halogenke.

Jaz bom počakal, da bodo imeli 5W led svetilke.

Bodo pa na sejmu elektronike v Ljubljani razstavljali tako, da se bo dalo dobiti informacije iz prve roke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni