|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:24 pm Naslov sporočila: Frekvenca osveževanja zaslona |
|
|
Evo spet problem: Dell-mašina, ATI Radeon X700 kartica, LCD samsung, XP Pro. Vedno ko zaženem XP-je (ali pa restartam), je frekvenca osveževanja LCD-ja 60 Hz, kar povzroči migljanje in moram vedno prestaviti na 75 Hz (pa se nikoli ne zapomni tega. Sem odstranil ATi driverje, restartal, namestil nove, isto. Namestil driverje za Samsung LCD display, isto. Sem šel s Acronis sliko s celotno XP instalacijo na datum pred enim letom, isto. Naj povem da se je to začelo dogajati par tednov nazaj, tako da Z XP-ji naj ne bi bilo nič, ker drugače in po povratku z Acronis-om delalo B.P.
Ima kdo kakšne ideje, razen da je kartica malce hudomušna in mi nagaja?
In kot vedno, TNX  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš LCD monitor, je refresh 60 Hz čisto pravi. LCDji delajo drugače kot katodna cev in 60 hertzov LCD migljanja navadne oči ne opazijo. Večina LCD monitorjev požre višjo frekvenco na vhodu in jo avtomatično dol konvertira na 60 Hz.
Ker si sistem ne zapomni frekvence in ker miglja, imaš verjetno napačne driverje. Instaliraj driverje za VGA kartico IN driverje za monitor.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, to je tudi meni logično. Ampak moj LCD pri 60Hz prav nemarno utripa, sicer ne pri vseh barvah, npr. najbolj pri modri, pri beli skoraj nič. Pri 75 Hz je pa v redu.
Nisem pomislil da je lahko tudi LCD "čuden"... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker si sistem ne zapomni frekvence in ker miglja, imaš verjetno napačne driverje. Instaliraj driverje za VGA kartico IN driverje za monitor. Načeloma se za frekvenco skupaj sporazumeta monitor in VGA. Mogoče imaš zanič vga kabel, da povezava med monitorjem in vga ne dela.
Jur
Nazadnje urejal/a jur Tor Feb 26, 2008 3:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem naredil. Namestil ATijeve driverje z original CD-ja in ko ni bilo bolje tudi najnovejše. Pa še s samsungove strani sem snel driver za LCD zaslon - nič bolje
res čudno... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
DDC: Short for Display Data Channel, a VESA standard for communication between a monitor and a video adapter. Using DDC, a monitor can inform the video card about its properties, such as maximum resolution and color depth. The video card can then use this information to ensure that the user is presented with valid options for configuring the display.
Če na kablu manjkajo žičke, ddc ne dela.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo zamenjan kabel, po restartu (čez 2 min)javim rezultat... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo sem nazaj... (sem moral počakati na nek prenos )
Enako se dogaja. Pravzaprav sem se zmotil - ne vrže na 60 ampak na 70 Hz...
Zdaj ko premišljam je morda res lahko kaj na LCDju, če na 70 Hz miglja, enako tudi miglja če dam na 60 Hz... Bom poskusil dobiti nekje kak LCD da vidim...magari si ga sposodim pri kolegu...
vseeno hvala za hitre odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenky Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 16:45 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: oplotnica
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je LCD zanič. _________________ frenky |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
zadevo sem uredil. Na drugem monitorju je bilo enako. Potem sem odstranil komplet driverje grafične, restartal, zbrisal vse kar sliši na ime nVidia (mape in registre), restartal, naložil nanovo driverje in sedaj zadeva deluje. Izgleda da je bilo nekaj v winsih...kaj...pa noben ne ve samo je pa čudno da se je isto dogajalo ko sem naložil acronis sliko izpred enega leta...
Hvala vsem za nasvete! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni