www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LAN91C111

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 9:52 pm    Naslov sporočila:  LAN91C111 Odgovori s citatom

Zanima me, ali ima kdo kakšen kos SMSC LAN91C111 odveč in mu leži v predalu? Ima kdo kakšne izkušnje z njim (slabe/dobre)?
Za vse tiste, ki čipa ne poznate, to je Ethernet kontroler 10/100Mb primeren za embedded procesorje brez PCI vodila.

Razmišljam da bi ga priključil na LPC2214.

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.33

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem uporabljal CS8900 oz. se vedno uporabljam. Smile

Ce ti kaj pomaga, povej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko dobiš kakšen kos LXT972.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni pa lahko dobiš kakšen kos ENC28J60.

Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter, to je pa PHY. Avtor teme isce MAC+PHY
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2007 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Peter, to je pa PHY. Avtor teme isce MAC+PHY

Ja, res je, slabo prebral vse skupaj ...

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2007 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Alessio: ENC28J60 imam naročene, vendar je čas dobave vzorcev premaknjen za 1 mesec, pa tudi ENC28J60 bi mora uporabil kje drugje, na kakšnih drugih, manjših kontrolerjih. Vsekakor pa hvala za ponudbo, če bom rabil predno jih dobim, te bom kontaktiral, potem pa ti jih bom vrnil, ko dobim svoje.

@Glitch: CS8900 je tudi zanimiva izbira, moti me le to, da je edino 10Mb, vendar je po moje že to hitrost, ki jo je težko doseči. Ima prednost v tem, da je nekaj manjše ohišje 100 pinov proti LAN91C111, ki jih ima mislim da 144. Mogoče bi se res zmenila za kak kos, če ga imaš na zalogi. Tudi v AN od LPC2214 je notri uporabljen CS8900, pa tudi driver mislim da je že napisan.

alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2008 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred sabo imam naslednji projekt, katerega ena izmed zahtev je Ethernet povezljivost. Tukaj se pojavi dilema, kateri Ethernet kontroler integrirati.

Možnosti je kar nekaj:

- LPC23xx z integiranim MAC-om + zunanji PHY

ali LPC213x +

zunanji MAC+PHY :
- Cirrus Logic CS8900
- SMSC LAN91C111
- WIZnet serija
- Microchip ENC28J60
- Silicon Labs ala ENC28J60

Zadeva mora biti čimbolj kompaktna, zato mi 100+ pinski LPC23xx in njegov 100+ pinski externi PHY ne diši, po drugi strani pa mi ENC in podobni omogočajo le 10Mb Ethernet. (100 Mb ni zahteva, bi bilo pa fajn.)

Ima kdo kakšen predlog, kako zadevo narediti čimbolj kompaktno in seveda čim cenejšo? Poudarek pa je na kompaktnosti.

Hvala,
Aleš
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2008 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V vsakem od naštetih primerov imaš dva čipa, tako da neke velike razlike ni. Zunanji PHY je 48 pinov. CS8900 je velik, LAN91C111 pa tudi. Najbolj kompaktne rešitve so Microchip, Wiznet ali SiLabs, odvisno kakšna so ohišja (QFP, QFN, ...) z LPC213x.

Kar se pa hitrosti tiče je odvisno tudi od vrste podatkov, ki jih pošiljaš in kako pogosto. Poslati par KB podatkov vsako sekundo... to ni nič. Omejitve so prej drugje, kot pa samo 10MBitov. Microchip ima SPI vodilo, tako da si že tukaj omejen. Ker LPC213x nima paralelnega vodila, si pa omejen s toglanjem IO pinov (nisem pa pogledal ali Wiznet oz. SiLabs podpirata SPI - predvidevam da ga).

Z LPC2378 sem na 10MBit mreži pošiljal podatke z 400KB/s, pa se nisem niti močno potrudil pospešit, ker je procesor tiktakal na dokaj nizki frekvenci pa še precej na hitro sem spackal aplikacijo.

Lahko se pa odločiš za kontroler, ki ima integriran tako MAC kot PHY.
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2008 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
V vsakem od naštetih primerov imaš dva čipa, tako da neke velike razlike ni. Zunanji PHY je 48 pinov. CS8900 je velik, LAN91C111 pa tudi. Najbolj kompaktne rešitve so Microchip, Wiznet ali SiLabs, odvisno kakšna so ohišja (QFP, QFN, ...) z LPC213x.

Ja, se tudi meni zdi tako. Microchip-ov ENC je kljub parim pomanjklivostim kar resen kandidat.

Citiram:
Z LPC2378 sem na 10MBit mreži pošiljal podatke z 400KB/s, pa se nisem niti močno potrudil pospešit, ker je procesor tiktakal na dokaj nizki frekvenci pa še precej na hitro sem spackal aplikacijo.

U, to se že kar lepe hitrosti. Kateri stack pa si uporabil? lwIP, uIP ali kateri tretji?

Citiram:
Lahko se pa odločiš za kontroler, ki ima integriran tako MAC kot PHY.

Hm, imaš kakšen predlog za to? Zadnje čase delam izključno na LPC-jih, tak da spoh ne poznam, kaj je drugje aktualno. Vem samo, da ima Luminary na Cortex-ih in Atmel na svojih ARM-ih tudi Ethernet IF, nisem pa še delal z njimi.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2008 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabil sem lwIP. Z uIP nisem meril hitrosti, ker sem ga uporabil za res enostavne podatke (hitrost ni bila pomembna).

Luminary je eden od teh, potem so pa še Freescale-i, pa tudi Microchip ima integriran PHY. Mogoče obstaja še kakšen proizvajalec, ampak takim jaz pravim eksotika. Smile

Če že hočeš hitrost, je 8 bitnik zadnje kar bi rad uporabljal, ampak glede na zahtevo o kompaktnosti je za premislit. Kar te lahko še skrbi, so zahteve po mA. Nekateri od teh so preveč požrešni (ampak res ... več kot preveč).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni