|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2004 6:28 am Naslov sporočila: Toledo centralno zaklepanje problem |
|
|
Kolega ima zelo čuden problem. Že nekajkrat se mu je vozilo samodejno zaklenilo, ko je zaprl vrata na voznikovi strani. Očitno je nekaj narobe z instalacijo v samih vratih. A preden stvar raztrgam, me zanima, če je kdo že imel kak podoben primer pa, če mogoče ima kdo načrt od tega centralnega zaklepanja (serijsko vgrajeno v vozilo) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2004 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ni napaka. Imam Hyundai coupe in če odprem vrata z daljincem in potem ne odprem vrat fizično se po cca eni minuti sama ponovno zaklenejo. Poglejte kaj je z stikali na vratih da ni vklopljeno samodejno zapiranje ali kaj podobnega. Na Audiju je zadeva delala podobno kot pri Hyundaiu da se je sam zaklenil. Audi in Seat imata isti elektroniko. No možna je tudi napaka, pa preberita navodila, natančno.
Lep pozdrav
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2004 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ni napaka. Imam Hyundai coupe in če odprem vrata z daljincem in potem ne odprem vrat fizično se po cca eni minuti sama ponovno zaklenejo. Poglejte kaj je z stikali na vratih da ni vklopljeno samodejno zapiranje ali kaj podobnega. Na Audiju je zadeva delala podobno kot pri Hyundaiu da se je sam zaklenil. Audi in Seat imata isti elektroniko. No možna je tudi napaka, pa preberita navodila, natančno.
Lep pozdrav
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2004 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole se mu je začelo dogajati sedaj - definitvno gre za napako. Vozilo ima namreč že kakih 5 let. Težava je namreč v tem, da obstaja nevarnost, da si zaklene ključe v vozilu. Kar se mu je že zgodilo - sreča, da pri odprti šipi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2004 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej je treba pregledat instalacijo pri tečajih vrat, kjer se žice največ upogibajo. Možno je, da je počila izolacija na vodnikih in se le ti stikajo in povzročajo samodejno zaklepanje, ko vrata odpiramo ali zapiramo. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 5:55 am Naslov sporočila: |
|
|
To tudi sam sumim, kajti kolega mi je rekel, da od kar je malo premikal cev na gibljivem delu se mu to ni več zgodilo. Imaš mogoče izkušnje s snemanjem tapete na vratih na tem vozilu ? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Z snemanjem tapete na vratih ne bi smelo biti kakšnih problemov. Najprej je treba je pregledat kako so namontirane kljuke in ročaji ter jih po potrebi demontirat. Tapete so pritrjene z plastičnimi čepi, katere je potrebno z manjšo silo izvleči. če nimaš originalnega vzvoda za izvlačenje čepov, si lahko pomagaš z izvijačem.
Povij ga z izolirnim trakom, da ne poškoduješ barve ali tapete. Kot vzvod ga uporabi čim bližje čepu, ki drži tapeto. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prsunc Član

Pridružen-a: Tor 07 Okt 2003 21:07 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.11
|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 10:07 am Naslov sporočila: toledo |
|
|
Silvo pozdrav!
Povej mi kateri je letnik tega toleda.
Ce je star vec kot pet let je potrebno demontirat tapeto
Potem pa celotno instalacijo v vratih izvlect
In jo razstavit
Kajti rado pride v instalacijo vlaga in vse to pokvari
sem imel ze kar neki teh problemov.
lp.prsunc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je 95. Lastnika toledota poznaš (Jonti) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prsunc Član

Pridružen-a: Tor 07 Okt 2003 21:07 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.11
|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 10:44 am Naslov sporočila: toledo! |
|
|
In kdaj se bos lotil toleda
ce rabis pomoc povej
lp.prsunc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2004 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo pri vratih Jontijevega toleda je verjetno poškodovana inštalacija v pregibnem delu kjer je tisti gumi. Na istem mestu je imel že napako da se mu okno ni dalo dvigniti. Tisto napako sem mu jaz saniral je pa defenitivno moralo biti nekoč kakšna poškodba od zunaj. Tam mu je kable že popravljal tudi mislim da Breznik, ker so bili poškodovani. Jaz sem takrat zamenjal kable za spuščanje in dvig oken ostalo je bilo o.k.
Tapete pa ni velik problem sneti saj je bila že nekajkrat sneta.
Lep pozdrav  _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni