|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Stoyc Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55 Prispevkov: 42 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 3:01 pm Naslov sporočila: LCD Tv Philips in DVD Philips- priklop |
|
|
Imam DVD Philips 5980. Na starem CRT tv-ju je delal O.K. - glas in slika. Priklopljen je bil preko SCART kabla. Pred par dnevi sem kupil 37 palčni LCD Tv Philips 7662 D. Priklopil sem ga z DVD- jem s HDMI kablom. Problem- ni zvoka, le slika. Poizkusil sem še s SCART-om: zvok je, slike ni. A ima kdo izkušnje s tem, kaj naj storim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno nastavitve dvd predvajalnika -- poglej kaj imaš nastavljeno kot izhod za sliko in zvok.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Kaj pa če priklopiš oba kabla HDMI in SCART.
Vem da je malo ˝tupo˝? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stoyc Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55 Prispevkov: 42 Aktiv.: 0.20 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Težavo s SCART sem rešil- deluje (en jeziček v konektorju je bil premaknjen globlje v konektor). S HDMI, kjer vidim le sliko, zvoka pa ni pa nisem še pogruntal. Sem povezal tudi s čični avdio izhod predvajalnika in Tv avdio vhod, a ne pomaga, ker moram preklopiti na Tv-ju na HDMI vhod (z daljincem, se razume) in tako bi morala vsa zadeva priti v digitalni obliki iz DVD-playerja v Tv preko HDMI kabla. Ali moram iti v kakšne nastavitve predvajalnika, ali kaj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je mogoče kaj povezano z kodiranjem muzike? V kakšni obliki gre muzika preko HDMI-ja iz DVD-ja in ali to TV tudi podpira? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stoyc je napisal/a: |
Ali moram iti v kakšne nastavitve predvajalnika, ali kaj? |
Da mislim da ta Philipsov player ima neke funkcije ki lahko nekaj nastavljaš ker sem že enak problem slišal nekje (mislim da na sosednjem forumu Slo-tech) če bom našel bom pripel link. Poskusi tudi kaj nastavit v TV!  _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stoyc Član

|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj se tudi jaz nekaj mučim že cel dan s Slo-Techom, a nekaj šteka že cel dan. Tam sem tudi veliko zvedel o predvajalniku, a ravno ko se mi pojavi težava, stran ne deluje pravilno. Mogoče jo bodo kmalu poštimali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na gooogle: hdmi audio problem
Veliko problemov.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bferlic Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42 Kraj: Brezula, Rače
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Doma imam povezan racunalnik na Philipsov LCD preko HDMI, zvok pa posebej na cince, in je bilo potrebno nekje v meniju nastavit, da naj predvaja zvok iz audio vhoda in ne iz HDMI.
LP Bostjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stoyc Član

|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem rešil težavo z zvokom preko HDMI. Sem moral nastavitve na DVD playerju spremeniti- ne me vprašat, kaj sem spremenil, a deluje vseeno. Hvala vsem, ki ste se odzvali za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni