|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 12:56 am Naslov sporočila: WXP / W2000 dualboot |
|
|
Na računalnik, kjer je že nameščen WXP home, sem na prazno particijo naložil W2000. Inštalacija je naredila boot-menu, kjer lahko izberem W2000 in WXP, vendar WXP ne zažene - sporoči nekakšno čudno napako.
V recovery konzoli WXP cd-roma sem že poizkusil z FIXMBR, ki je rešil problem če sem imel dualboot WXP / Linux in se hotel Linux-a znebiti, tule pa nekako ne prime.
Ima kdo kakšno idejo kako se znebiti W2000, da ne iščem predolgo?
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z disk managerjem od sistema.
Ali pa bootaš windows cd, pa ti nekje na začetku ponudi brisanje/kreiranje particij. Na ta način lahko pobišeš res skoraj vse, kar je odveč, ali drugače ne gre.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
50.29 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Diskmanager ne bo deloval, ker v WXP ne morem priti. Iz W2000 pa ne morem brisati W2000, ker ne bodo pustili brisati lastne particije. Sem sicer že našel eno rešitev za popravilo boot menija vendar še ne morem preizkusiti. Ko pridem domov....
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uspešno sem se prebil do WXP inštalacije po sledečem postopku:
Bootanje z WXP zgoščenke v recovery konzolo.
Potem pa ukazi v konzoli:
Koda: |
cd \
ATTRIB -H NTLDR
ATTRIB -S NTLDR
ATTRIB -R NTLDR
ATTRIB -H NTDETECT.COM
ATTRIB -S NTDETECT.COM
ATTRIB -R NTDETECT.COM
COPY X:\I386\NTLDR C:\
COPY X:\I386\NTDETECT.COM C:\
|
Pri čemer je X:\ naslov CD roma.
W2000 inštalacijo sem že zbrisal, razlog pa je bil, da mi je 27GB prazen prostor, ki sem ga namenil za W2000 prepoznal samo kot dober GB prostora. Žal tega nisem opazil prej. Ponovna inštalacija je imela iste simptome, zato sem namestitev prekinil. Prazen prostor sem zato pod WXP formatiral in ponovna namestitev je sedaj zgleda prepoznala 27GB, le nad obliko formatiranja se je pritoževala, zato sedaj formatira ponovno..... Upam, da bom sedaj dobil delujočo verzijo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni