|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 7:18 pm Naslov sporočila: linksys WRT54G težava |
|
|
doma imam zgoraj omenjeni wireless router linksys, sedaj pa me nekaj zanima... vsak, ki pride k meni domov npr. z svojim notesnikom se hoče povezati z mojim routerjem...ampak tu je težava...vpisati more webkey, se mi zdi da 28 črk in številk...kako narediti to tako, da bo namesto teh črk in številk preprosto vpisal pač neko ime? npr. aljoš ali kaj vem, pač neko geslo? bilo bi preprosteje...
pa še to: sedaj imam na ta router nastavljene 3 računalnike...kaj je treba spremeniti na njih in kje, če bi se recimo dalo narediti tako, kot opisujem zgoraj?
Hvala za odgovore! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale ruter omogoča kar nekaj vrst enkripcije.
Sam uporabljam WPA( kar pa opisuješ pa je verjetno WEP).
Torej spremeniti moraš enkripcijo(če imaš nastavljeno drugo kot WPA) ter spremeniti geslo(ne puščaj default gesla). Za geslo lahko uporabiš črke, številke - po želji.
Glede računalnikov: prizadeti bojo samo tisti, ki so nanj povezani brezžično.
Moral boš spremeniti geslo na vseh računalnikih(geslo omrežja) , tip enkripcije pa ponavadi "uganejo" sami(winxp).
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 05, 2008 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešeno, zadeva funkcionira!
Hvala za pomoč!  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni