www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Burja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 5:25 pm    Naslov sporočila:  Burja Odgovori s citatom

Danes v Ajdovščini...

pic_1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  40.42 KB
 Pogledana:  9 krat

pic_1.JPG

pic_2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.34 KB
 Pogledana:  13 krat

pic_2.JPG

pic_3.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.48 KB
 Pogledana:  12 krat

pic_3.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič posebnega.. Po radiu so rekli da piha 150 km/h in jaz pa peš iz šole.

Rekord odkar sem živ je bilo v sunkih preko 250km/h.

imamo dve tabli, ki merita hitrost vetra ob cesti, ampak ne delajo že od prvega vetra naprej, ker jih je polomilo.

Zdaj sem šel malo okoli hiše, Prevrnilo nam je polno jeklenko plina in jo odneslo 10m stran, od soseda satelitski krožnik leži izmaličen v moji živi meji.. Smetnjaki in rože v loncih so prevrnjene..

Na strehah imamo korce(strešnike), pa na vsake pol metra en 3-5kg kamen. Pa še vedno letijo korci dol. Na osnovni šoli je enkrat bila streha od slemena do žleba kovinska, pa jo je takrat odprlo.. par let nazaj..

je pa najboljši občutek ko je dolhg sunek burje, približno 10 sekund z hitrostjo cca 150km/h ali več, ko lahko stojiš pod kotom 45 stopinj. Dokler ti ne kakšen šrapnel prileti v glavo in te ubije..

Včeraj je tudi pihalo, samo, je padal tisti drobni sneg, ki se ne prime. Nemoreš verjet kako to boli, ko ti priletijo snežinke v obraz. Itak ti otrpne od mraza že prej. Very Happy

Za nas Ajdovce 70km/h burja je komaj rahel vetrič. Takrat se normalno sprehajamo do trgovin in mulci se vozijo z mopedi..

Povavadi ko se tako zaganja, greš od ajdovščine pa do podnanosa pa sem enkrat naštel sedem prevrnjenih tovornjakov, pa ni ceste 9km.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No moj rekord je bil mislim da leta 96 ko sem ob cesti naštel 17 zvrnjenih avtomobilov tovornjaki pa sploh niso vozili.Bil je močan snežni metež in cesta je bila zmrznjena, pa še bočni veter.Za pot od Ajdovščine do vipave cca6 km sem potreboval 1uro.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kosmit
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Maj 2005 13:27
Aktiv.: 0.43
Kraj: N.G.

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista dva kamiona sta od včeraj.

Pred davnimi leti je tudi kamion kateri je prevažal kruh (Pecivo Tam 3,5 tone ) prestavilo s ceste na njivo. Ni bilo nobenega poškodovanega.

L.P.
Mitja
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat se je zvrnil kamion poln mandarinov, so vsi kot cigani nalagali gajbe mandarin v prtljažnike. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe enkrat se je pa zvrnil in razbil tovornjak poln piščancev potem so pa vsi piščance lovili po polju Laughing
Nazaj na vrh
Racko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Apr 2006 22:00
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda pa le drži tisti rek...
... "iz tovornjaka je padlo".
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70854.85

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 08, 2008 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.09
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 12:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa s prevrnjenega kamiona "rešil" zajca ! Laughing Laughing

Kasneje (čez ene 5 dni) se je pokazalo, da ni bil zajec ampak zajkla, pa še breja je bila !

Racko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Apr 2006 22:00
Aktiv.: 0.27

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 12:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Jaz sem pa s prevrnjenega kamiona "rešil" zajca ! Laughing Laughing

Kasneje (čez ene 5 dni) se je pokazalo, da ni bil zajec ampak zajkla, pa še breja je bila !

Uh, taprava pojedina. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.01
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 12:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri imate pa res srečo s temi tovori. Jaz sem do sedaj s kamionov dobil le velik kamen, deske, polena in balo tervola ... vse to na AC pri hitrosti +100km/h ... Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Nekateri imate pa res srečo s temi tovori. Jaz sem do sedaj s kamionov dobil le velik kamen, deske, polena in balo tervola ... vse to na AC pri hitrosti +100km/h ... Evil or Very Mad

Jaz pa zaenkrat le ploščo ledu, ki je na srečo zgrešila avto.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.89
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
Jaz pa zaenkrat le ploščo ledu, ki je na srečo zgrešila avto.

Takšno situacijo sem doživel tudi jaz. Plošča ledu (kakšna 2m*2) se je dvignila iz tovornjaka na nasproti vozečem pasu hitre ceste na mojo stran in treščila ob cesto 20m pred mano. Niti predstavljati si nisem upal kako bi bilo, če bi tisti predmet priletel direkt v vetrobransko steklo.
Tovornjaki bi morali imeti posebej ceste za svoj transport, to bi rešilo mnogo težav na prometnih cestah.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.09
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 1:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

Nič strašnega torej. Meni se je z kamiona odtrgal del kontejnerja - nek nastavek za natovarjanje. 780kg težka zadeva. V to, bolje na to sem priletel pri 100+ km/h. Policaji so zapisali, da se je avto zavrtel za 940 °.
Na hitro ni bilo kaj dosti videti. Nobenih razbitih stekel,.. nič. V resnici pa je bila totalka. Uničen motor in podvozje. Stol pod mano se je polomil. Meni prve dve ure ni bilo nič, kasneje so v bolnišnici ugotovili natrgane vratne tetive - tri mesece prisilnega ovratnika in za nagrado drug avto.

polhar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11
Aktiv.: 1.53
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se letos pelal proti morju pa je na avtocesti mel en na osebnem vozilu na strehi privezano mizo (tista plastična bela cca 1mx2m)
Jo je butelj slabo privezal pa jo je neki časa držal približno pod kotom 45° na avto
čez par metrov jo je pa odtrgal pa odneslo v zrak približno 10m potem je pa padla na srečo na odstavni pas
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni