|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mzmarez Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:28 pm Naslov sporočila: programiranje Atmega90S8515 Bascom |
|
|
Imam vprašanje. Delal sem primer ,ki ste ga imeli na Bascom tečaju (meritev temperature - DS1820 z Atmega8515). Uspelo mi je nekako nastaviti fuse bite, da je stvar delala na portu B . Na portuB.0 imam nastavljen Ds1820 Na B 1,2,4567 imam LCD display.
Delam na Bascom testni plošči, ki je predelana, s tem, da ima reset na stikalo+ tipka,da je plošča uporabna tudi za 8051 serijo. Če uporabim za 8051 serijo kontrolerje serije S jih lahko programiram tudi v vezju kot na Minipin plošči.
Vendar problem ni v 8051 seriji, ampak , če namesto porta B uporabim port D za diplay. LCD display ne dela , pa meri tudi ne . Če namesto Atmega uporabim 90S8515 stvar dela brez problema. V čem je problem. V nastavitvah določim vsakokrat pravi krmilnik. Pri Atmegi sem poizkušal razne oscilatorje ,tako ,da se mi je na koncu zaprogramiral. To računam , da bom rešil z zunajim oscilatorjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni