|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 6:25 pm Naslov sporočila: Open GPS tracker |
|
|
Pozdravljeni, hotel sem vam samo predstaviti zanimivo naredi si sam rešitev, za izdelavo GPS sledilnika.
Projekt ni moj...mi pa zgleda zanimiv:
opengpstracker |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2008 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že iskal po forumu, pa vsak pravi po svoje glede natančnosti tovrstnih GPS modulov. Se je kdo že kaj igral s takimi GPS moduli in lahko pove konkretno, kateri tip, kje ga je dobil in kakšno ima natančnost?
Predvsem me zanima, kje bi ga dobil v Sloveniji in kakšna je natančnost ponovljivosti (da si zapomni neko točko, na kateri je že bil - ne koordinate po zemljevidu). V mislih imam cenovni razred modulov do 100 €. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano???
Nazadnje urejal/a gkrusi Sob Apr 26, 2008 1:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bluel Član

Pridružen-a: Sob 19 Apr 2008 20:11 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.38 Kraj: Kreplje
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2008 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
jaz sem za take zadeve uporabljal GM862-GPS, ki mi je najbolj domač (nekdanje delo). Ima zadovoljivo natančnost brez korekcije, < 2m.
Uporablja SiRFstar III, ki so sloveli za natančnost (zadnjih informacij nimam, sem malo ven).
Kaj več je tukaj.
http://www.telit.com/en/products/gsm-gprs.php?p_id=12&p_ac=show&p=7
lp Alen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni