|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2016 10:09 am Naslov sporočila: TrueCrypt internal password |
|
|
Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomeni naslednja koda?
Koda: |
truecrypt --device-number 0 --use-internal-password $rootdev > /dev/null 2> /dev/null |
Jasno mi je, da puščica pomeni preusmeritev in sicer v zrak, torej da se izpis ne vidi. Zakaj je 2 in naprej pa ne vem.
Predvsem pa me zanima kaj pomeni --use-internal-password. Sistem ne vpraša za geslo.
Tale vrstica je iz initrd datoteke iz nekega Linux sistema. Ko je bila na sistemu zamenjana osnovna plošča z drugo praktično enakega tipa, se sistem ne postavi več, ker zgornja vrstica vrne napako. Uporabljen je isti BIOS, isti CPU. Plošča pa tudi nima TPM-ja.
Če pravilno sklepam, je sistemski disk šifriran. Ni mi pa jasno, kje je geslo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vpeter Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05 Prispevkov: 370 Aktiv.: 2.33 Kraj: Maribor okolica
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2016 2:44 pm Naslov sporočila: Re: TrueCrypt internal password |
|
|
2 pomeni standardni izhod za napake (stderr). Oboje skupaj ti torej preusmeri oba izhoda v /dev/null in na zaslon ne izpiše ničesar. Tudi v primeru napake ne.
Ker pa se zadnje čase nekaj bolj intenzivno ukvarjam s truecrypt sem pogledal v source in parametra --use-internal-password v kodi ni (truecrypt-7.1a). Tako da ti ne morem povedati kaj ta parameter pomeni.
Poglej v initrd ali je trucrypt res binary ali morda kakšna bash skripta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2016 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gledam initrd in kot kaže je binary. Ker pa gre za Linux po meri (Gentoo) je čisto mogoče, da je bil tudi TrueCrypt preveden po meri. V initrd sem našel seznam help, ampak ne vsebuje tega parametra.
Zanimiv je tale del initrd
Koda: |
eff928fba81b6f9371d0741a69d556f1 Error in MD5Sum: buffer is too small %02x read malloc fstat open socket ioctl Incorrect MD5 sum of truecrypt. Exit. eth0 /service/keys/root/root.key rijndael/rijndael-api-fst.c padLen > 0 && padLen <= 16 padEncrypt |
eth0 se pojavi le na tem mestu. Ali to lahko pomeni, da je MAC naslov prvega vmesnika geslo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ugotovil sem, da use-internal-password ni standarden parameter niti pri TrueCryptu, ki je v sistemu, ampak je narejeno po meri.
Vsaj del gesla predstavlja MAC naslov prvega mrežnega vmesnika - eth0. Ni pomembno, ali je ta vmesnik na plošči ali na ločeni kartici (s čimer sem potrdil napisano). Sistem najprej enumerira vmesnike na plošči in potem tiste na kartici oz. vsaj tako je bilo pri mojem testu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni