www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TrueCrypt internal password

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2016 10:09 am    Naslov sporočila:  TrueCrypt internal password Odgovori s citatom

Ali mi lahko kdo razloži, kaj pomeni naslednja koda?
Koda:
truecrypt --device-number 0 --use-internal-password $rootdev > /dev/null 2> /dev/null

Jasno mi je, da puščica pomeni preusmeritev in sicer v zrak, torej da se izpis ne vidi. Zakaj je 2 in naprej pa ne vem.
Predvsem pa me zanima kaj pomeni --use-internal-password. Sistem ne vpraša za geslo.

Tale vrstica je iz initrd datoteke iz nekega Linux sistema. Ko je bila na sistemu zamenjana osnovna plošča z drugo praktično enakega tipa, se sistem ne postavi več, ker zgornja vrstica vrne napako. Uporabljen je isti BIOS, isti CPU. Plošča pa tudi nima TPM-ja.
Če pravilno sklepam, je sistemski disk šifriran. Ni mi pa jasno, kje je geslo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.33
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2016 2:44 pm    Naslov sporočila:  Re: TrueCrypt internal password Odgovori s citatom

2 pomeni standardni izhod za napake (stderr). Oboje skupaj ti torej preusmeri oba izhoda v /dev/null in na zaslon ne izpiše ničesar. Tudi v primeru napake ne.

Ker pa se zadnje čase nekaj bolj intenzivno ukvarjam s truecrypt sem pogledal v source in parametra --use-internal-password v kodi ni (truecrypt-7.1a). Tako da ti ne morem povedati kaj ta parameter pomeni.
Poglej v initrd ali je trucrypt res binary ali morda kakšna bash skripta.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2016 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledam initrd in kot kaže je binary. Ker pa gre za Linux po meri (Gentoo) je čisto mogoče, da je bil tudi TrueCrypt preveden po meri. V initrd sem našel seznam help, ampak ne vsebuje tega parametra.
Zanimiv je tale del initrd
Koda:
eff928fba81b6f9371d0741a69d556f1        Error in MD5Sum: buffer is too small %02x read malloc fstat open socket ioctl   Incorrect MD5 sum of truecrypt. Exit. eth0 /service/keys/root/root.key rijndael/rijndael-api-fst.c padLen > 0 && padLen <= 16 padEncrypt

eth0 se pojavi le na tem mestu. Ali to lahko pomeni, da je MAC naslov prvega vmesnika geslo?
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2016 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem, da use-internal-password ni standarden parameter niti pri TrueCryptu, ki je v sistemu, ampak je narejeno po meri.
Vsaj del gesla predstavlja MAC naslov prvega mrežnega vmesnika - eth0. Ni pomembno, ali je ta vmesnik na plošči ali na ločeni kartici (s čimer sem potrdil napisano). Sistem najprej enumerira vmesnike na plošči in potem tiste na kartici oz. vsaj tako je bilo pri mojem testu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni