www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

stikalo na dotik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
timy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Mar 2008 19:58
Aktiv.: 0.06
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:11 pm    Naslov sporočila:  stikalo na dotik Odgovori s citatom

Hay vsem skupaj
mene pa zanima če bi mi gdo lahko poslal vezje za stikalo na dotik.
da vam boljše obrazložim kaj bi rad pred nekaj časa sem kupil luč ki se vkljaplja in izkljaplja tako da se je samo dotakneš prvi dotik jo samo vžge drugi poveča svetilnost tretji še bolj poveča svetilnost četrti dotik jo pa izkljopi.za tako stvar bi imel rad načrt vezja da bi si naredil v električne stikala po stanovanji !lepo vas prosim za odgovore izkušnje v elektroniki imam saj sem elektro tehnik po izobrazbi na žalost pa delam na cnc stružnicah in reskarjih tako da mi je nekaj znanja izhlapelo !
oprostite mojemu nakladanju forum je za pohvalit
L.P vsem Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Najbolje v tvojem primeru bi blo če sprogramiral kakšen mikrokontroler
saj mislim, da kjer koli so takšna stikala je neko TIV in mikrokontroler!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa kakšno vezje ali pa mi bolj podrobno opiši
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.datasheetarchive.com/pdf/3100247.pdf
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2008 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tvoje stikalo tako, kot si napisal, je po moje en "custom-made" kitajski čip notri. Ampak bi ti pa priporočal da raje delaš s čipom, kateri načrt je v linu od MadMax-a, ki ima takle sistem - kratek dotik prižge ali ugasne, dolg dotik manjša ali večja svetilnost. Dosti bolj elegantno...Čip dobiš povsod.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Najbolje v tvojem primeru je če daš tri stikala eden bi bil za vklop in izklop drugi pa za povečanje svetilnost ter tretji pa za zmanjšanje, ter sprogramiraš mikrokontroler!

Kakšne luči bi pa kontroliral?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala vsem sedaj se bom lotil dela če mi kaj nebo jasno se slišimo
ZAKON STE!!! Laughing
Nazaj na vrh
timy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hay sedaj sem vezje malo analiziral
je to vezje že kdo delal ?
mogoče se da dobiti shema tiskanega vezja
hvala
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam stikalo s tem čipom že preko 10 let, ampak žal je kupljeno v takratni iskri in pač tovarniško sestavljeno in namontirano v steno. Malce igranja in se tudi taka tiskanina sestavi...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.19

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2008 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa takega nebi prišlo v poštev?

shema.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  shema.gif
 Velikost datoteke:  10.47 KB
 Downloadano:  43 krat

Nazaj na vrh
galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.19

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2008 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu je še link:

http://users.volja.net/alen44/elektronika/nocna_lucka/index.html
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni