|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Vinjete...oh, ja...
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.73 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 5:47 pm Naslov sporočila: Vinjete...oh, ja... |
|
|
Torej, obetajo se vinjete, ki bodo "kar pošteno razbremenile VSE slovence" ker bodo tako poceni, da to ni več res...kajti do sedaj povprečen slovenec menda porabi okoli 27 evrov dnevno, sedaj bo pa plačal "samo" 55€ na LETO!!!
No, pozabljajo na več kot 50 % voznikov ki so do sedaj avtocesto (vključno z menoj) uporabili enkrat, kvečjemu dvakrat letno in tako porabili samo pod 10 evri LETNO.
In seveda, tedenskih vinjet ne bo...
Torej, vrli kolegi, me zanima, KDO v tej vladi je res tak idiot da misli da bom jaz plačal 55 EVROV na leto zato da se po avtocesti peljem ENKRAT letno ? In s tem vrgel skozi okno 45€ ??? *ebenti ali so naši politiki ali tako naivni ali tako glupi...
Pričakujte, da bodo od 1. julija dalje stranske ceste ZABITE DO AMENA!!!
Saj vem, Darko in ostali bodo na plusu. Bravo. Jim privoščim. Samo misliti bi morali tudi na trumo ljudi, ki NE uporabljajo avtocest dnevno, ne pa da čisto logično predpostavljajo da avtoceste uporabljajo prav VSI vozniki.
To znamo samo v sloveniji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bom že kupil to strašno vinjeto, verjetno je ne bom saj imam do najbližje AC eno uro vožnje, in tudi jaz se bolj poredko tam peljem me zanima naslednje: ali bo ta vinjeta "fiksna" na avtu ali jo boš lahko nosil s sabo kot npr ABC?
Če bo slednje, si jo bom pač sposodil in raje kolegu plačal 1/356 tistih 55€
Pa še kak evro za uslugo.
Naprej se mi poraja naslednje vprašanje. Na kakšen način bodo uvedli satelitsko kontrolo? Bodo spet uturili na tehničnih pregledih kakšno obvezno škatlico za sledenje, kot so bile tiste slavno propadle nalepke? _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.99 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jo bom kupil z veseljem, saj je moja mesečna potrošnja pri DARS-u okoli 150Eur (z osebnim avtom, da ne bo pomote).
Če je ne boste kupili ne bo nihče na slabšem. Kupil jo bo pač tisti, ki jo potrebuje. 55 EUR je le 6x v LJ in nazaj iz Kopra. Mislim, da niso pretiravali in da je zelo poceni. Če pa človek živi v Bovcu in dela v Kobaridu, potem je vinjeta nesmisel, če se z avtom ne pogleda izven Soške (ali kake druge) doline. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Besedilo sem umaknil, da ne bi kdo prišel na idejo, da za izdelavo vijnete uporabi material "slabe" kvalitete .
Svoje mnenje o letnih vinjetah sem drugače napisal že tukaj: http://zadnji.blog.siol.net/2008/03/19/slovenske-vinjete-part-ii
WEBMARTIN !! Prosim, Umakni moj citat iz svojega prispevka
Ne zato, ker ne veš, kaj je breskvica ...
Ampak ker je še predaleč do uvedbe nalepk in se lahko kdo česa domisli...
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazadnje urejal/a igo Čet Mar 20, 2008 7:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:45 pm Naslov sporočila: vinjete |
|
|
Mogoče kdo ve za kje točno bodo potrebne vinjete. Ali bodo samo na avtocestah ali tudi na hitrih cestah kot je naprimer obvoznica okoli Ljubljane, kajti s tem bi res praktično prisilili 90% voznikov da kupijo vinjeto. _________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
(* na IGO-tovo željo bisan njegov citat. aly. *)
Gledam in razmišljam...Igor, kaj je ta breskvica? (očitno nimam dovolj domišlije..) _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jakar Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm... breskvica to je zelo uporabna zadeva za izdelavo TIV ploščic pobrskaj malo po forumu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.19
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tebe očitno še niso ustavili avstrijski policisti , pa pišeš tako malce na pamet.
Sam sem jo imel "original" zelo narahlo prilepljeno, tako da se jo je dalo z malo truda sneti brez poškodbe.
Policaj na carini je to seveda takoj opazil, po mojih prošnjah in moledovanju v stilu "nalepko je po uporabi tako težko očistiti, pa sem zato ... pa saj v navodilih nikjer jasno ne piše ..." se je le omehčal, da nisem plačal kazni, sem pa moral kupiti letno (in to enkrat novembra) in jo pred njim nalepiti in dobro podrgniti, da se je ja 100% prijela.
protoncek je napisal/a: |
me zanima, KDO v tej vladi je res tak idiot da misli da bom jaz plačal 55 EVROV na leto zato da se po avtocesti peljem ENKRAT letno ? |
Vinjeta bo veljala tudi za Ljubljansko obvoznico
Če pomislim, da je le ta skoraj edina varianta, če hočeš priti v doglednem času iz enega konca mesta na drugi, ti pa iz Mengeša - mislim, da karte niso ravno na tvoji strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem bil preveč na tekočem te dni... A bodo vinjete veljale tudi za avtocestne odseke, ki so bili sedaj zastonj? Naprimer, Sl. Bistrica - Maribor? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem eden izmed tistih ki bo prihranil za več kot faktor 10. Tako da se mi zdi uvedba vinjet dobra poteza. Kljub temu pa se nebi jezil če bi določili tudi višjo ceno. Očitno upajo na to da se bo zanjo odločilo veliko ljudi in se bo tako pokrilo stroške zato so ceno spustili na skoraj najnižjo možno.
Vinjeta bo veljala za vse avtoceste ne samo tiste ki so sedaj plačljive, vsaj po moje je tako edino smiselno in tako je tudi v Avstriji.
Ljubljanska obvoznica pa po moje ni avtocesta, ker tam velja omejitev 100km/h in nima odstavnega pasu.
lp,
DMan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, res sem iz Mengša ampak delam v centru in tako uporabljam le 200 m obvoznice. MEnda naj bi veljala samo za zeleni del obvoznice, torej tam kjer je uradno avtocesta, ne pa tam kjer je samo obvoznica (torej južni del ja, severni ne).
Je pa tako - veliko ljudi uporablja AC samo ko gre na dopust, torej bi moral za dvakratno uporabo plačati 55 € japajade...grem raje z busom - oziroma po varianti "spoznavajmo svet in domovino" po stari cesti gasa na morje in spotoma obujat nostalgijo.
Zapomnite si tole - da bodo stare ceste zabasane do konca in še čez... aleluja julija in avgusta po starih cestah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benc Član

Pridružen-a: Sre 14 Jun 2006 21:41 Prispevkov: 132 Aktiv.: 0.57 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do morja že po stari cesti.
Kaj pa na dolenjsko ker ni več stare ceste? Po brajdah ali kaj?
Groza za mene ker sem sedaj porabil le do 15€ na leto
Takih kot sem jaz je v sloveniji sigurno 50% voznikov ali še več. Potem pa računajo da bo kupilo vinjete 3 miljone uporabnikov. Najbrž da res ja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, točno o tem govorim. O preko 50 % tistih, ki so do sedaj porabili 10, 15, 20 € letno, zdaj naj bi pa kar kupili letno vinjeto za 55€ in s tem prihranili...
no, če je vladna računica taka da je 15-55 pozitivno število, potem ni čudno, da se čudne stvari dogajajo v naši ljubi sloveniji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Zapomnite si tole - da bodo stare ceste zabasane do konca in še čez... aleluja julija in avgusta po starih cestah  |
Mislim, da ne. Zakaj? Odgovor je preprost. Jaz recimo bom vinjeto kupil. Ko grem k mami v Postojno grem (AC je draga) na avtocesto šele v Senožečah, ven pa v Razdrtem. Zakaj tako? Zato, ker se izplača. Med tema dvema vhodoma je AC občutno krajša. Od Postojne do Razdrtega pa je skoraj vseeno. Prav tako od Divače do Senožeč.
Vozim se torej kar precej po lokalnih cestah. V bodoče bom šel po Avtocesti.
Še nekaj je: Voziti 120 ali 130 po AC to je čisto sprejemljivo, ampak 50 oz. 60 skozi naselja......prej ali slej ti malo uide. Pri novi kaznovalni politiki hitro "zaslužiš" za vinjeto ali tudi dve! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni je enako kot pri Volk-u. Do zdaj sem se do LJ vedno vozil po stari cesti, ker se mi za tistih 15 minut krajše vožnje ni zdelo vredno plačevat 2 evra. Od zdaj se bom pač vozil le po avtocesti. Mislim da je takih ogromno. Tudi tistih 50 evrov se mi zdi izredno ugodna cena.
protoncek: Obstajala bo tudi polletna vinjeta za 35 evrov (turisti) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 1 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni