|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sniper007 Član

Pridružen-a: Pon 07 Apr 2008 17:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.44 Kraj: w8, what?
|
Objavljeno: Sre Apr 09, 2008 10:18 pm Naslov sporočila: Osnove Spektralnega analizatorja |
|
|
Pozdravljeni!
Imam par uprašanj glede zgoraj omenjenega instrumenta. Do sedaj nisem imel priložnosti kaj dosti merit z njim pa mi malo manka znanja.
1. Kaj je "span" ?
Kot vem ima en vhod in en izhod (trigger). Zakaj točno potrebujemo ta trigger? Videl sem nekoga, da je trigger pripeljal direktno na vhod, z tem nej bi poiskal ničelni nivo?
Bi lahko nekoga prosil, da bi to malo razložil.
Potem pa me še zanima, kako bi morali recimo povezati ta vhod in triger če bi nas zanimalo slablenje nekega kabla v odvisnosti od frekvence?
Hvala
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 6:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Zamešal si jabolka in hruške, zato ti bom vsaj jaz težko odgovoril, razen na prvo vprašanje.
Preberi si ta clanek , takoj na začetku delovanje in uporaba spektralnega analizatorja in potem ponovno vprašaj.
SPAN pomeni širina, se pravi frekvenčno gledano od katere do katere frekvence opazuješ vhodni signal.
Triger impulz lahko služi za sinhronizacijo pri opazovanju, s tem kar pišeš ti, nima ravno neke povezave.
Preberi res navedeni članek, tudi na to vprašanje boš našel odgovor in na to, kako pomeriti recimo dušenje kabla. _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 6:46 am Naslov sporočila: |
|
|
S spektralcem opazujemo spekter signala v nekem določenem frekvenčnem pasu. Ta fr. pas določimo s nastavitvijo začetne (start) in končne (stop) frekvence ali pa s nastavitvijo srednje (center) frekvence in širine pasu (span).
1GHz-2GHz start-stop
ali
1.5GHz, 1GHZ center-span |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sniper007 Član

Pridružen-a: Pon 07 Apr 2008 17:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.44 Kraj: w8, what?
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2008 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
OK hvala zaenkrat, bom prebral pa vas še kaj prašam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni