|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grizly3 Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 18:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Podkum
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 6:35 pm Naslov sporočila: Izdelava preprostega oddajnika in sprejemnika |
|
|
Zdravo!
Sem nov na tem forumu in zanima me, če bi se dalo doma naredit preprost oddajnik in sprejemnik za poslušanje glasbe. Razdalja med njima bi bila cca. 5 metrov. Naredil bi za zabavo, da bi na računalniku priklopil kot zvočnikem, oddajnik bi pa zvezal z zvočniki. Če ima kdo skico naj pove ali pa napiše kako se naredi. _________________ grizly3 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna modrozoba povezava ne pride v poštev?
Kupiš USB-->Bluetooth vmesnik za v računalnik in Bluetooth slušalke. Obstajajo tudi dvosmerne, da lahko na slušalkah nastaviš, kaj bo računalnik predvajal.
Zadeve so postale zmerno poceni, nudijo pa kakovosten prenos zvoka.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo tudi brezžične (ne Bluetooth) slušalke s kar solidnim dometom (moje delujejo po celi dvonadstropni hiši - oddajnik je v drugem nadstropju - pa še malo okoli hiše), cena ni bila pretirana - okrog 35€. Če bi rad na drugi strani zvočnik bi bile po moje kar primerne za predelavo. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2008 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa poceni FM oddajnik, v lastni izdelavi (shema -> google) ali kupljena varianta za v avto... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2008 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Ali pa poceni FM oddajnik, v lastni izdelavi (shema -> google) . |
Recimo BH1417FV od podjetja Rohm... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni