|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jure5j Neznanec

Pridružen-a: Tor 25 Mar 2008 21:51 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 4:32 pm Naslov sporočila: Formatiranje+Shranjevanje sporočil |
|
|
Pozdravljeni
Imam eno vprašanje.Rad bi formatiral računalnik pa imam nekaj pomembnih mail-ov ki bi jih rad obdržal.Zdaj pa ne vem kako to shranit(recimo na prenosni disk )in kako to potem nazaj odpreti v outlook express-u.
Lp Jure  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, Outloox express (v nadaljevanju OE) ima to kar smotano narejeno.
Datoteke Inbox, Outbox, Drafts... so zakopane malo globoko v mapah, kar pa še ni tak problem. Desno klikni na neko sporočilo, izberi lastnosti in nekje bo napisana pot, kjer je to sporočilo, skupaj z drugimi, shranjeno. Mesto shranjevanja lahko tudi sam spremeniš nekje v nastavitvah OE.
Poišči tisto mapo in notri boš videl te datoteke. Skopiraj si jih.
Da iz teh datotek izluščiš sporočila pa potrebuješ ustrezen program. Jaz sem uporabil OE-MailRecovery. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Outlook Express ima vse spravljeno na lokaciji:
C:\Documents and Settings\uporabnik\Local Settings\Application Data\Identities\{alfanumeričen zapis}\Microsoft\Outlook Express\*.dbx
Prekopiraj vse filete, ki imajo končnico dbx, najbolje kar celo mapo {alfa...}, in jo po novi instalaciji prenesi nazaj na isto mesto.
Račune (accounts) lahko izvoziš, vsakega posebaj, in pozneje spet uvoziš, da ti ni treba na novo ustvarjati računov.
Enako lahko izvoziš address book in jo pozneje uvoziš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Orodja/možnosti/vzdrževanje/mapa za shrambo ... nato mapo narediš nekje v moji dokumenti ali po želji, pa bodo dbx datoteke tam, kjer želiš.
Ko na novo inštaliraš računalnik, narediš enako, potem pa nove dbx zamenjaš s starimi, če pa imaš pošto razporejeno po več mapah imaš tudi več dbx, najpomembnejša je mapa folders ...
Tako nekako, jaz imam narejeno tako, da imam mapo za shrambo v moji dokumenti, z imenom OutlookExpress, tako delam backup pošte hkrati z dokumenti in če se mi vsuje računalnik ali če želim prenesti na drug računalnik je to otročje lahko.
Seveda se bodo našli zagovorniki drugih poštnih odjemalcev ... pa vseeno, tukaj sprašuješ za OE, zato je odgovor temu.
Račune seveda izvoziš v iaf datoteke, prav tako izvoziš adresar wab, uvoziš spet zelo hitro.
Enako naredim tudi z vsemi računalniki, ki jih imam v "obdelavi" vse dokumente s pošto uredim na novo naložen računalnik, tako uporabnik komaj ve, da je bil računalnik na novo naložen. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni