|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 3:26 pm Naslov sporočila: Popravilo napajalnika |
|
|
Zdravo
Napajalna napetost nekega računalnika je bila deležna neke visokonapetostne špice. V napajalniku je odletel varistor in gretz. Sedaj sem to zamenjal in več ne kuri varovalk. Napajalnik se načeloma "vklopi" oziroma ventilatorji se vrtijo. Ker računalnik uporablja dva napajalnika predvidevam, da popravljeni še zmeraj ne dela, ker se drugi delujoči pregreva in po nekem času ugasne. Zagon računalnika samo z enim (delujočim) napajalnikom je mogoč, vendar samo z tem, ki sem ga "popravil" ne. Gledano z druge strani...očitno sem ga popravil samo toliko, da se vrtijo ventilatorji. Ker nimam dostopa do sponk za merjenje iz druge strani ohišja (pri vklopljenem računalnik) me zanima, če kdo ve kakšen je pinout tega napajalnika, ki je na sliki. Predvsem me zanimajo pini za signal vklopa računalnika.
P.S: Vem, da je ceneje kupiti novega, vendar me daje, da ga popravim.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
593.75 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
660.38 KB |
0 krat |

|
|
669.53 KB |
1 krat |

|
|
823.66 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bog si ga vedi kaki je pinout. Morebiti je kakšno stand-by linijo odbilo.
Preveri kako se zadeve obnašajo na primarju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Visokonapetostni del je vredu. Napajlnik ima posebej tiskanino za pretvorbo 230 AC na 230 DC. Ta del je vredu. Naprej se niti nisem imel veliko časa posvetit. Mirovnega toka vleče 0.11A, kar pa niti ne vem ali je primerno ali ne. Trenutno se niti nimam časa ukvarjat s tem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni