www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zopet ICD2 CLON
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
TIBET
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Sep 2007 23:39
Aktiv.: 0.75
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 12:27 am    Naslov sporočila: icon_mocker Zopet ICD2 CLON Odgovori s citatom

Vem da je o tem že pisalo, vendar vseeno sprašujem za mnenje.
Ali ima kdo narejen takšen klon in če dobro deluje?

http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm
Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tegale: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=42878#42878
In deluje odlično Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam dva USB ter serijskega. USB je tisti s povezave, ki jo je navedel bungee. Mislim, da ga je naredilo vsaj pet članov foruma. Kje sem našel načrt za serijskega se ne spomnim. Po spominu je zelo podoben temu s povezave. Tiskanina je drugačna. Dokumentacija v prilogi.
Bolj ti priporočam USB, ki je bistveno hitrejši.

pic_icd2.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  pic_icd2.zip
 Velikost datoteke:  106.4 KB
 Downloadano:  148 krat

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali USB verzija normalno dela v XP-jih?
Za visto raje ne vprašam Confused .

Kupujem prenosnik (ima samo USBje, upam, da bom našel dobrega z XPji, ker bi vista takoj letela dol, zato je ne nameravam kupiti "podtaknjeno"), pa me zanima, če bo šlo.

Za IDC2 klon bi se pa priporočal, da ga kar kupim, delujočega, od nekoga izmed vas. Raje bi kupil USB verzijo, da ne kompliciram z USB -> COM pretvorniki.

LP,
Igor

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 1:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo: ja normalno deluje v XP-jih. Nima kakšnih večjih težav, razen tega, da XP-jem ne paše če ga večkrat priklopiš in odklopiš v isti seji. Wink
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 2:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ICD2 USB dela tudi pri meni. Sam sem sestavil SMD verzijo, kolega pa ima trenutno svojega še kar na protoboardu.
Potrebno je samo paziti, da se ICD2 priklopi na USB predno se zažene MPLAB, ker drugače MPLAB javlja neke napake o komunikaciji.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
ICD2 USB dela tudi pri meni. Sam sem sestavil SMD verzijo, kolega pa ima trenutno svojega še kar na protoboardu.
Potrebno je samo paziti, da se ICD2 priklopi na USB predno se zažene MPLAB, ker drugače MPLAB javlja neke napake o komunikaciji.

Si risal svojo verzijo ali si uporabil kakšno obstoječo? Že nekaj časa razmišljam o izdelavi tega Wink
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ali USB verzija normalno dela v XP-jih?
Za visto raje ne vprašam .

Čeprav nisi vprašal... Na Visti tudi dela.

Citiram:
Raje bi kupil USB verzijo, da ne kompliciram z USB -> COM pretvorniki.

Priporočam USB tudi zato, ker doooooosti hitreje dela.

matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil sem ICD2 clone na com port z max chipom. Ko ga priklopim dobim sporočilo o napaki in sicer ICD0021. To naj bi pomenilo, da com port uporablja drug proces. Kako to popravim. Še link do sheme http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm

LP
Matjay
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjay je napisal/a:
Naredil sem ICD2 clone na com port z max chipom. Ko ga priklopim dobim sporočilo o napaki in sicer ICD0021. To naj bi pomenilo, da com port uporablja drug proces. Kako to popravim. Še link do sheme http://users.picbasic.org/projects/ICD/ICD.htm

Na svojih windowsih moraš ugotovit kater program hoče dostopat do RS232 porta istočasno kot MPLAB .... to je edini način. Wink
Nazaj na vrh
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam sestavljen ICD2 clone. Računalnik ga prepozna, ampak ne ve kaj je to. (unknown device). Gonilniki se namestijo pravilno(če so sploh pravi). Mplab pa ne zazna nič. Kakšni nasveti? Bi moral računalnik takoj vedeti, da ima opravka z ICD2?
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si prav nastavil USB/COM?
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, sem. Ampak naslov zavihka, v katerem izbereš USB ali COM1, je Com Port. Confused
Nazaj na vrh
Pingi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 12:44
Aktiv.: 0.64
Kraj: Selnica ob Dravi - Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 05, 2010 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam težave z ICD2 klonom.
In sicer mi ga lepo prepozna, ampak MPLAB mi javi to kar je na sliki.
Ko izberem ICD 2 mi javi kar je v okvirju, ko pa izberem Download ICD2 operating system pa še ostalo.
Je imel že kdo podoben problem ?
Na VPP imam po priklopu na usb 10,5V (kar je premalo), če merim dalj časa pa napetost pada po 0,01V (vedno počasneje). Padla je tudi do 10V (bolj dolgo nisem meril). Greje se tudi dušilka L2. Ali je možno da je zanič že nov MC34063 ?

lp, Domen

mplab2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  55.71 KB
 Pogledana:  23 krat

mplab2.JPG

Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 06, 2010 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

877 si sprogramiral?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni