www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Softverski VoIP "telefon" (AMIS)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70606.04

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:09 am    Naslov sporočila:  Softverski VoIP "telefon" (AMIS) Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm kako to mislis? Mogoce je DETEL fone to ?
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Detel fone softwerski telefon preizkušeno dela na HPjevem prenosniku. Na navadnih škatlah tudi. Tudi za firewallom.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70606.04

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

detelfone je samo oblika skype-a, prirejena za uporabo v SLO. Kar je mislil mare je obstoječo IP telefonsko številko vnesti v nekak program in potem preko interneta govoriti s to IP številko na isti račun. To ni detelfone, bi pa bilo uporabno, čeprav dvomim da je mogoče ker gre IP telefonija preko enega od subkanalov in je ločena od interneta, če prav vem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skype ni ravno sip - kompatibilen, čeprav gre tudi pri skype-u za neko vrsto VoIP. IP telefonija gre po istem 'kanalu' kot ves drug promet, kvečjemu je mogoče v bolj prioritetnem QoS razredu.

mare: na siolu dela VoIP preko računalnika, z njihovim programom kot tudi z raznimi (odprtokodnimi) zastonjskimi programi. Dodatna telefonska številka je, kolikor se spomnim, zastonj. No, vsaj ena ... Aja, dela mi tudi na mobilnem telefonu, če sem povezan v wlan omrežje.

LP!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...a kakšna imena ali linke teh programov je možno dobit ? Sicer imam T2, ampak - poskusit ni greh...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PeterC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22
Aktiv.: 0.86

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Sem ugotovil, kje je problem. Zaenkrat AMIS ne da od sebe SIP uporabniškega imena in gesla. Baje se pripravlja kot del ponudbe, zaenkrat pa še ni na voljo. Če bi poznal geslo za SIP potem je zadeva verjetno kar enostavna, saj uporabiš enega od odprtokodnih SIP klientov in to je to. Vprašanje je samo še, kako je s kodeki, ker so menda plačljivi. Samo če je to del ponudbe, bi tudi to moralo biti urejeno.

Si poskusil posnifati klic oziroma inicianalizacijo telefona z ethereal-om. Mogoče zveš uporabniško ime in geslo, če ni kriptirano.

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.64
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Siol-ov komunikator:
http://www.siol.net/spletne_storitve/siol_komunikator.aspx

Pa še veliko drugih:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_SIP_software#SIP_clients
http://www.voip-info.org/wiki-Open+Source+VOIP+Software

Recimo X-lite je čisto v redu za windowse, na linuxu Kphone, Kcall, za symbian pa optimobile uniphone, fring ...

LP!
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2008 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:

Da pa ne bo govora samo o AMISu, me zanima, ali kdo od naših vrlih ponudnikov (razen detel) to omogoča?

uporabljam siolov sip streznik (voip.siol.net) v kombinaciji z asteriskom
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam X-Lite (SIP phone) http://www.counterpath.com/x-lite.html vendar sem preko tunela vezan na SIEMENS-ovo centralo HiPath 3800 v naši firmi. Zadeva je enkratna, saj kjerkoli v svetu se nahajam moram priti samo do internetne povezave (lahko tudi wireles), naredim tunel in kličem kot da sem na sedežu podjetja.
IP telefonija je zakon Wink .
Res pa je, da si SIP server lahko postavite tudi doma.....samo malo vstrajnosti je treba.
LP
Boris
Nazaj na vrh
Leonp
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Apr 2009 23:56
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 01, 2009 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko kdo prosim, da podrobnejša navodila kako bi si lahko vzpostavil x-lite na računalniku. Uporabljam siol trio in windows visto.
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.38
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boco je napisal/a:
...vendar sem preko tunela vezan na SIEMENS-ovo centralo HiPath 3800 v naši firmi. Zadeva je enkratna, saj kjerkoli v svetu se nahajam moram priti samo do internetne povezave (lahko tudi wireles), naredim tunel in kličem kot da sem na sedežu podjetja.

O tej centrali sem se tudi jaz pogovarjal v bivši firmi, pa sem jo zapustil pred implementacijo. Res je huda stvar kot pravi boco. Sem pa tudi jaz že povpraševal pri Amisu, pa so mi odgovorili, da SIP nimajo in ga tudi verjetno ne bodo imeli (cca. pol leta stara informacija). Upam, da se bodo premislili.

Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SIP je sedanjost in prihodnost v zadnjem času se pa seveda govori o Unified communications (Združevanju komunikacij), seveda se pa več ali manj postavlja na SIP -u.
Za SIP povezavo na centralo je potrebno sledeče:

IP naslov ali domena telefonske centrale (SoftSwitcha)
Telefonska Številka xxx
Codec G711aLaw, G771uLaw ali tak ki ga določi operater
Password (opcija)

...in pa potrebne nastavitve na routerju (obvezno odprt port 5060+ RTP range)
Kot je nekdo omenil, je zadevo možno posnifat samo je tudi geslo ponavadi kriptirano.

LP
Boris
Nazaj na vrh
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nasi operaterji so glede internetne sip telefonije zelo zaprti in predvsem cenovno neugodni. Sam uporabljam freecall.com, kjer mislim da so so cene klicev po sloveniji in svetu bistveno nizje od vseh ostalih operaterjev pri nas. Ce rabis svojo 'centralo' je najenostavnejsi trixbox, ki ga instaliras lahko tudi na nekoliko starejsi pc, ce nimas veliko socasnih povezav.
LP
Borut
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni