|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70606.04
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:09 am Naslov sporočila: Softverski VoIP "telefon" (AMIS) |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm kako to mislis? Mogoce je DETEL fone to ? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Detel fone softwerski telefon preizkušeno dela na HPjevem prenosniku. Na navadnih škatlah tudi. Tudi za firewallom.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70606.04
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
detelfone je samo oblika skype-a, prirejena za uporabo v SLO. Kar je mislil mare je obstoječo IP telefonsko številko vnesti v nekak program in potem preko interneta govoriti s to IP številko na isti račun. To ni detelfone, bi pa bilo uporabno, čeprav dvomim da je mogoče ker gre IP telefonija preko enega od subkanalov in je ločena od interneta, če prav vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
skype ni ravno sip - kompatibilen, čeprav gre tudi pri skype-u za neko vrsto VoIP. IP telefonija gre po istem 'kanalu' kot ves drug promet, kvečjemu je mogoče v bolj prioritetnem QoS razredu.
mare: na siolu dela VoIP preko računalnika, z njihovim programom kot tudi z raznimi (odprtokodnimi) zastonjskimi programi. Dodatna telefonska številka je, kolikor se spomnim, zastonj. No, vsaj ena ... Aja, dela mi tudi na mobilnem telefonu, če sem povezan v wlan omrežje.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...a kakšna imena ali linke teh programov je možno dobit ? Sicer imam T2, ampak - poskusit ni greh... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Sem ugotovil, kje je problem. Zaenkrat AMIS ne da od sebe SIP uporabniškega imena in gesla. Baje se pripravlja kot del ponudbe, zaenkrat pa še ni na voljo. Če bi poznal geslo za SIP potem je zadeva verjetno kar enostavna, saj uporabiš enega od odprtokodnih SIP klientov in to je to. Vprašanje je samo še, kako je s kodeki, ker so menda plačljivi. Samo če je to del ponudbe, bi tudi to moralo biti urejeno. |
Si poskusil posnifati klic oziroma inicianalizacijo telefona z ethereal-om. Mogoče zveš uporabniško ime in geslo, če ni kriptirano. _________________ Time is like a fuse, short and burning fast |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Da pa ne bo govora samo o AMISu, me zanima, ali kdo od naših vrlih ponudnikov (razen detel) to omogoča?
|
uporabljam siolov sip streznik (voip.siol.net) v kombinaciji z asteriskom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam X-Lite (SIP phone) http://www.counterpath.com/x-lite.html vendar sem preko tunela vezan na SIEMENS-ovo centralo HiPath 3800 v naši firmi. Zadeva je enkratna, saj kjerkoli v svetu se nahajam moram priti samo do internetne povezave (lahko tudi wireles), naredim tunel in kličem kot da sem na sedežu podjetja.
IP telefonija je zakon .
Res pa je, da si SIP server lahko postavite tudi doma.....samo malo vstrajnosti je treba.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leonp Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Apr 2009 23:56 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Apr 01, 2009 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi lahko kdo prosim, da podrobnejša navodila kako bi si lahko vzpostavil x-lite na računalniku. Uporabljam siol trio in windows visto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
...vendar sem preko tunela vezan na SIEMENS-ovo centralo HiPath 3800 v naši firmi. Zadeva je enkratna, saj kjerkoli v svetu se nahajam moram priti samo do internetne povezave (lahko tudi wireles), naredim tunel in kličem kot da sem na sedežu podjetja.
|
O tej centrali sem se tudi jaz pogovarjal v bivši firmi, pa sem jo zapustil pred implementacijo. Res je huda stvar kot pravi boco. Sem pa tudi jaz že povpraševal pri Amisu, pa so mi odgovorili, da SIP nimajo in ga tudi verjetno ne bodo imeli (cca. pol leta stara informacija). Upam, da se bodo premislili. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
SIP je sedanjost in prihodnost v zadnjem času se pa seveda govori o Unified communications (Združevanju komunikacij), seveda se pa več ali manj postavlja na SIP -u.
Za SIP povezavo na centralo je potrebno sledeče:
IP naslov ali domena telefonske centrale (SoftSwitcha)
Telefonska Številka xxx
Codec G711aLaw, G771uLaw ali tak ki ga določi operater
Password (opcija)
...in pa potrebne nastavitve na routerju (obvezno odprt port 5060+ RTP range)
Kot je nekdo omenil, je zadevo možno posnifat samo je tudi geslo ponavadi kriptirano.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorutS Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.46 Kraj: Cerklje na Gorenjskem
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nasi operaterji so glede internetne sip telefonije zelo zaprti in predvsem cenovno neugodni. Sam uporabljam freecall.com, kjer mislim da so so cene klicev po sloveniji in svetu bistveno nizje od vseh ostalih operaterjev pri nas. Ce rabis svojo 'centralo' je najenostavnejsi trixbox, ki ga instaliras lahko tudi na nekoliko starejsi pc, ce nimas veliko socasnih povezav.
LP
Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni