|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ip5504 Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 22:54 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.29 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sob Dec 05, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: Internet Security programi |
|
|
Imam eno vprašanje za tiste ki se bolje spoznate na to. Prek SIOL-a je bila opcija enoletne licence zastonj Bitdefenderja internet security, pa sem jo izkoristil. Samo to je katastrofa, kakšne probleme imam zaradi tega. Da ne omenjam da so bili stalni problemi z neodzivnostjo programa itd. ampak to ni bistveno. Najbolj me moti to, da kljub temu da sem dal da mi izhodne pošte ne scenira, traja nenormalno dolgo da pošto pošlje, če ima ta priponko 1MB ali več. Sem kontaktiral njihov center in so mi rekli da moram nastavit pri nastavitvah računa časovne omejitve strežnika na najvišjo možno raven, to je 10 min, ker se mi je dogajal da sem čakal 3 ure, pa mi še vedno ni poslal. Prejemnik, pa je v tem času dobil 10X ali večkrat ta mail. Meni je nonstop kazalo pošilja in nikoli poslano, mail pa poslan 10x!? V čem je problem??? Sem testiral Kaspersky ker ga uporabljamo tudi v službi, stvar enaka!!! V službi mail odleti takoj!! A so vse zaščite takšne ali je problem v kakšnih mojih nastavitvah. Od doma praktično ne morem pošiljati pošte s priponkami.
Hvala vsem za pomoč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2009 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
No takšnih problemov še nisem imel in tudi tega programa ne uporabljam.
Lahko pa si prebereš nekaj na tem forumu BitDefender Forum, večina uporabnikov ni zadovoljna z delovanjem programa ker je počasen in upočasni delovanje PC-ja.
Jaz osebno bi odstranil ta program potem boš pa tako videl kako in kaj je.
Aja še to, na siol forumu je tudi napisano nekaj glede tega programa SiOL Forum
LP!
Zoran _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ip5504 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2009 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zoran hvala za povezave. Sem prebiral, ampak točno tega kar mene zanima ni nikjer objavljeno. Ker na drugem PC-ju imam Kaspersky is 2010 trial version, pa je problem enak, pri pošiljanju pošte z večjimi priponkami. Večjimi pomeni več kot 1MB, kar še sploh ni veliko, glede na to da v službi imamo omejitev 10MB, pa uporabljamo tudi Kaspersky, le da je antivirus in ne internet security, ampak pošlje praktično takoj. Tu pa v neskončnost kaže da pošilja in pošilja, ko preteče 5 min, na toliko časa preverja pošto na strežniku, mi je obkljukal prejeto in poslano, vendar tam še kar pošilja in pošilja. Pa sem dal da izhodne pošte sploh ne scanira ampak ne spremeni dejstva! Če ima še kdo kakšen nasvet ga bom zelo hvaležen. Morda uporabo kakšnega drugega programa. Izbral sem Kaspersky, ker v službi stvar teče kot je treba.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej preračunal koliko minimalno časa lahko s svojo internetno povezavo pošiljaš datoteko veliko 1M. V službi imate verjetno svoj strežnik in je povezava do njega 100Mbps  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ip5504 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
To je res kar praviš. Moj prenos je 1Mbps. Ampak če pa nimam instaliraneganobenega programa, to sploh ni problem. Če je velikost 10MB datoteke, je treba morda počakat 10-15s, zdaj pa sploh ne smem sanjat o 10MB, če je že pri 1MB tak problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
1Mbit/s in 10MB datoteka. Teoretično jo lahko najhitreje spraviš na drugo stran žice v 83,88608s. To je teoretična hitrost, ki pa preko emaila ne velja, ker se podatki pošiljajo 7 bitno. Če se ti zdi, da je kljub temu problem antivirusni program bi moral biti procesor obremenjen na polno v času pošiljanja in prejemanja pošte - internetna linija bi morala biti popolnoma neaktivna.
Sicer pa neumesno vprašanje. Zakaj skeniraš izhodno pošto? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ip5504 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si zgrešil mogoče, je ne skeniram! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Ok. Res sem zgrešil. Preveri ali ti dejansko linija deluje OK ali pa ima program BUG in kljub temu da ne skenira pošte to spravlja čez nek buffer, ki je (žal) velik nekje 1M. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni