|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R0ky Neznanec

Pridružen-a: Tor 11 Dec 2007 2:15 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 2:20 am Naslov sporočila: seminarska (generatorji) - naredite namesto mene |
|
|
Pozdravljeni!
V sredo moram oddati seminarsko na temo asihronski generatorji.Ampak na netu nisem našel NIČ gradiva v slovenščini (ker bi mi prevajanje vzelo precej časa).A ima mogoče kdo kakšno datoteko na to temo, bi bil res hvaležen
Hvala!
LP,Roky |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ej, ali si že slišal za www,najdi,si: sinhronski generatorji, sinhroni generatorji.
Najde kar hočeš, lahko plonkaš brez prevajanja. Vic seminarske naloge pa je, da narediš sam. Prevod ne šteje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3468 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Vic seminarske naloge pa je, da narediš sam. Prevod ne šteje.
Jur |
Se popolnoma strinjam. Bi že skoraj sam napisal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa knjižnjica?
Ivan Zagradišnik, Bojan Slemnik - Električni rotacijski stroji (2001)
ali Peter Jereb - Osnove električnih strojev (1977)
ali Damijan Miljavec, Peter Jereb - Električni stroji : temeljna znanja (2004)
Pomni: Najnovejše ni vedno najboljše
Zate bi bila verjetno najboljši drugi dve knjigi. Zadnja verjetno še najbolj, čeprav je njej ogromno napak (ki so za tvoj nivo skoraj nepomembne). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo pozno si se tole spomnil!
Tukaj v principu ne izdelujemo seminarskih in podobno. Šola je ustanova, kjer moraš pridobiti nekaj znanja in se naučiti nekaj sam izdelati, najti literaturo in izdelati poročilo.
Lahko pa prestavim med med male oglase?
Koliko €€€ pa ponujaš? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje osebno mnenje je, da internet ustvarja večje količine inženirjev, ki o stvareh o katerih bi ga morali imeti, nimajo pojma. To gre verjetno na račun interneta, kjer lahko vsak dol pobere, prevede (ali pa še to ne) in ima narejene seminarsko, diplomo in podobno. Brez da bi dojel bistvo stvari. Pri nas smo zaposlili dipl. ing. rač., ki ni vedel niti tega, koliko je dolg IP naslov (štiri byte, če kdo povsem slučajno ne ve), da o bolj pomembnih stvareh ne govorim.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56 Prispevkov: 246 Aktiv.: 1.15 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak le s seminarsko in diplomo se ne da diplomirati. Če si je vaš inženir pridobil diplomo s faksa in ti praviš, da nič ne ve, potem (po moje) problem tiči nekje drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R0ky Neznanec

Pridružen-a: Tor 11 Dec 2007 2:15 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Malo pozno si se tole spomnil!
Tukaj v principu ne izdelujemo seminarskih in podobno. Šola je ustanova, kjer moraš pridobiti nekaj znanja in se naučiti nekaj sam izdelati, najti literaturo in izdelati poročilo.
Lahko pa prestavim med med male oglase?
Koliko €€€ pa ponujaš? |
Ja, ravno v tem je problem,čas...Zato sem mislil, če je kdo kdaj kej delal pa, da ne rabi več, vsaj, da imam nek osnutek.Hvala vseeno, sem dobil gradivo danes, upam, da mi uspe sestavt do jutri
Hvala vseeno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
piflar je napisal/a: |
Ampak le s seminarsko in diplomo se ne da diplomirati. Če si je vaš inženir pridobil diplomo s faksa in ti praviš, da nič ne ve, potem (po moje) problem tiči nekje drugje. |
Prvo: na razgovore za službo pride cel kup ljudi. Z diplomo. Če jih povprašaš kakšno precej osnovno stvar, ki jo računalnikar v vlogi sistemskega inženirja mora vedeti, v glavnem nimajo pojma. To pomeni, da se do diplome lahko pride tudi brez znanja.
Pred leti je en študent (na FE) od profesorja fizike dobil zagotovilo, da pri njem fizike ne bo izdelal na noben način. Pa ne da bi ga profesor ne maral, ampak tip je bil popoln idiot (študent, se razume). Enkrat pa je na ustnem izpitu ta študent mutil, pa mutil, pa ga mu je profesor spustil z minimalno možno oceno. Ko je prof. še držal podpisan index v roki, je vprašal študenta: "Ali nisem vam rekel, da pri meni ne boste naredili izpita?" Študent pa: "Ja, res je", pa je izpulil profesorju index iz rok in spizdil kot roadracer v risanki.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oh, še predobro vem kdo vse in kako je končal FE. Saj ravno zaradi tega tudi pravim, da ni velike razlike med "tapravimi" in "internetnimi" inženirji (kot jim ti praviš). Moje mnenje je, da je vse odvisno od posameznika. Koliko je radoveden in koliko sebe vloži v zadevo. Lahko bi ti razlagal kako sem v 4. letniku unija razalagal sošolcu, da je to kar trenutno drži v roki tiskanina (sicer za visoke frekvence) in kako so skurili taveliki protoboard na faksu s potenciometrom pa še pa še pa še... No, večina jih ima diplomo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal je tudi mnogo takih, ki so "neprilagojeni" pa kljub solidnim znanjem ne pridejo do diplome.
Citiram: |
Osebno sem prepričan, da je sistem visokega šolstva konstantno razpada. V tem razpadanju pa zapravlja cele generacije sposobnih Slovencev, kar je največja škoda.
Nerazumljivo je, da je recimo vpisanih v prvi letnik cca 300 ljudi, letno pa konča fakulteto le okrog 50. Razlog je skoraj neverjeten. Fakulteta dobi sredstva glede na število vpisanih in tudi glede na število diplomantov. Vmes so pa samo stroški. Že sama fizična stavba ne prenese tolikšnega števila slušateljev skozi vse letnike. Kaj torej narediti z njimi? Stisneš pač in to toliko da zbežijo. Njihova osnovna naloga, prinesti denar fakulteti je bila že izpolnjena in sedaj so nezaželeni!
Pri tem so kriteriji stiskanja postavljeni skrajno bedasto - odpadejo mnogokrat ljudje, ki so z duši v elektroniki in napredujejo tisti z lepimi besedami in velikim nasmeškom.
Zaostritev kriterijev pri sprejemu na fakulteto bi pomenilo izgubo denarja s strani države. In s stališča fakultete to ni ravno željeno. To da cela generacija ljudi izgubi leto pa sploh ni pomembno.
Sistem je tak, da ima predavatelj, ki je naprimer redni profesor možnost izgubiti službo le če umre. Posledica pa je, da se cele generacije še vedno ukvarjajo z 68HC11.
V takem sistemu ni prav nobene možnosti, da bi ljudje, ki diplomirajo resnično tudi kaj znali. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.58
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da sole konca cel kup nesposobnezev, so tisti, ki odletijo se prej, kvecjemu se manj sposobni od njih. Diploma je postala vredna priblizno toliko, kot papir, na katerem je natiskana, sploh ob poplavi raznih "visokih sol" za vse mogoce, kjer uspe dokoncati tudi faliranim primerkom, ki jim na normalni soli (z ze tako na minimum spuscenimi kriteriji) ni slo - naslednji korak bodo najbrz diplome v kilskih Corn Flakesih  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisem študiral na FE, vendar na splošno je vse povedano res. Samo mislite, da se to komentiranje šolskega sistema zunaj teh krogov prime ali je to naše skupinsko kimanje zgolj potrjevanje že dolgo poznane situacije na univezah med nami?
Če velja slednje, je mogoče počasi prišel čas, da forumaši ponudimo tistim, ki jih je sedanji sistem izločil in ki imajo v sebi željo svoja znanja nadgraditi v specifični smeri ravno ta znanja, ki so za uspešno kariero potrebna! Po moje bi se dalo iz kakšnih strukturnih evropskih skladov izvleči denar za tak projekt. Konec koncev jaz sem se naučil programirati na osnovi takega projekta. Po moje glede znanj, ki jih imamo, lahko ponudimo bolj kakovosten rezultat, kot pa univerza. Hakeljc je samo v tem ali smo sposobni zorganizirat kaj takega. Vse skupaj bi izgledalo kot enoletni tečaj z tedenskimi srečanji (lahko tudi v virtualni obliki) in obveznimi domačimi nalogami. Predavanja pa orientiramo v smeri industrijskih potreb katera sami dosti bolje poznamo od univerz.... Na koncu bi udeleženec prejel potrdilo o opravljenem tečaju. S časom bi gotovo tudi ta papir predstavljal nekaj...
Nasujte mnenja. _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za online varianto. Seveda, če smo dovolj resni, da se kaj takšnega tudi naredi. Sam sem se naučil programiranja, sprva iz knjig, potem je pa že počasi prišel internet tudi k nam. Profesor računalništva se mi je dejansko opravičeval na izpitu. Finta je bla ta, da sem komaj zmogel 50% pisnega, ker je bil res hecen sistem (obkroževanje in negativne pike...). Na ustnem/praktičnem delu sem mu pa sprogramiral zadevo še preden je vse listke med študente potalal. Pravtako sem se sam naučil linuxa in mrežnih tehnologij. Sicer ne morem trditi, da sem ekspert in da vse znam iz glave. Vem pa da me težko kaj ustavi na teh področjih. Faks me je pa razočaral, razen elektronike...
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2007 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Glede na to, da sole konca cel kup nesposobnezev, so tisti, ki odletijo se prej, kvecjemu se manj sposobni od njih. |
Se ne strinjam. ker običajno odletijo tisti, ki se jim zdi bedasto, da profesor predava s pomočjo PPT-ja, ki ga ne zna startati sam ampak zato potrebuje asistenta, na tak način, da preprosto prebere zgolj to kar piše na PPT.
Ker tako predavanje seveda sproži vprašanje o kakem detalju je rezultat ta, da profesor odvrti pet strani nazaj in ponovno prečita vsebino z ekrana.
Ko se mu pa prenosnik poveže prek wifi in se naloži popravek pp ter zato hoče reset operacijskega sistema mora pa na pomoč prihiteti asistent.
Edini možen način izvedeti za uro kolokvija je da si prisoten na predavanju. Če na kolokvij ne prideš si pogorel.
takih primerov je še ni ta edini. Tudi sam nisem verjel, a ker so predavanja javna sem se prepričal v 1. osebi. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni