|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2008 11:13 pm Naslov sporočila: popravilo TV-LG CB-20E20X |
|
|
Zdravo!
Na popravilu imam omenjeni TV. Ne dela zvok in tipka menu. Izhodni čip za zvok ima napajanje, nima pa vhodnega zvočnega signala, ki bi ga moral ojačiti (če se preko upora dotaknem vhoda tega čipa se v zvočniku sliši brnenje, kar pomeni, da izhodni čip za ton deluje). Za nedelovanje tipke menu pa je verjetno kriv čip, na katerem piše:
LG8534-09E
ST9291J4B1/EEM
422BE9823
MALTA
Ali kdo ve, kje bi se dalo dobiti omenjeni čip?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 2:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje na Malti, glede na to, da je bil narejen tam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja res je napravljen na Malti in to prav za LG.
Drugace pa je oznaka - ST9291 -STMICROELECTRONICS - 16-48K ROM HCMOS MCU WITH ON SCREEN DISPLAY AND VOLTAGE TUNINGOUTPUT _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2008 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Po mojem, bi se ga moralo dobiti še kje, razen na Malti.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj kakšnega TV serviserja, če ti ga proda. V glavnem pa serviserji nimajo chipov, ker znajo menjati samo module. Zaradi tega povprašaj še proizvajalca: st microelectronics.
Če je chip narejen OEM za LG, ga verjetno ne bodo hoteli prodati. Ker vsebuje ROM je verjetno mask programmable, pa ni uporaben za čisto nič drugega kot ta ali podoben model TVja.
Malta: v malti je tovarna chipov. tam ne boš dobil nič.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
...............V glavnem pa serviserji nimajo chipov, ker znajo menjati samo module......... |
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Če bi dobil nov čip, ali bi ga moral sprogramirati?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj kakšnega TV serviserja, če ti ga proda. V glavnem pa serviserji nimajo chipov, ker znajo menjati samo module. Zaradi tega povprašaj še proizvajalca: st microelectronics.
Če je chip narejen OEM za LG, ga verjetno ne bodo hoteli prodati. Ker vsebuje ROM je verjetno mask programmable, pa ni uporaben za čisto nič drugega kot ta ali podoben model TVja.
Malta: v malti je tovarna chipov. tam ne boš dobil nič.
Jur |
Bulšit, pa brez zamere! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2008 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem na serviserje novejših modelov televizorjev. Nekaj sem jih opazoval pri popravilu lcd tvja:
"ja, tle bi blo nekaj narobe. Ja mam modul, bomo probal zamenat, ampak je moj modul že [slovenščina je zame španska vas] zanč, .... ,ta pa to tud ni dobr, dajmo še to probat... ne, ne bo šlo, dejte drgam pelat."
"un čip je fuč, nimam modula (jebite se)"
Matic: novi chipi z mikroprocesorji so že tovarniško sprogramirani, če ga dobiš, ga vtakneš v vezje in dela. ROM (pomnilnik) na takih chipih večkrat ni programabilen, ampak ko chip naredijo, so biti v pomnilniku tovarniško hardwersko konfigurirani kot enke in ničle (mask programmable) in jih ne moreš spremeniti, tudi če bi hotel. Čas je v industriji zlato in posebej programiranje (na primer flasha ) se ne izplača. Če na primer potrebuješ večjo serijo enakih programiranih chipov, ti tovarna naredi samo tvoje unikatne chipe. Splača se pri 10 tisoč ali več, ker je maska relativno draga. Pa če imaš napako v programu si seveda v ryti. Verjetno je to razlog, da tvojega chipa ST nima na svojem webu. Namenjen je LGju in ne široki javnosti.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Apr 15, 2008 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem na serviserje novejših modelov televizorjev. Nekaj sem jih opazoval pri popravilu lcd tvja:
"ja, tle bi blo nekaj narobe. Ja mam modul, bomo probal zamenat, ampak je moj modul že [slovenščina je zame španska vas] zanč, .... ,ta pa to tud ni dobr, dajmo še to probat... ne, ne bo šlo, dejte drgam pelat."
"un čip je fuč, nimam modula (jebite se)" |
jur, ohladi se malo ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Tudi jaz sem že bil na pooblaščenem Sharp-ovem servisu, in opazoval, ko je serviser popravljal LCD. Vprašal sem, če menjajo cele plate, ali posamezne elemente, pa mi je serviser povedal, da za enkrat Sharp zahteva, da menjajo posanezne elemente.
Mogoče bi čip, ki ga potrebujem lahko dobil na LG-jevem servisu?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgubiti ne moreš nič, če povprašaš. Lahko pa ti pove, da ti ne bo tvja popravljal, če ga boš kasneje prinesel,ko menjava ne bo uspela. Po čip pošlji nekoga drugega.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Res ne vem, zakaj menjava ne bi uspela. Čip samo odspajkaš, in prispajkaš novega.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uspela ne bo zato, ker najbrž to ni vzrok tvojih težav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2008 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Uspela ne bo zato, ker najbrž to ni vzrok tvojih težav! |
Zdravo!
Kaj pa je po vaše potem vzrok?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni