|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2008 9:13 pm Naslov sporočila: Načrt za Marantz ojačevalnik |
|
|
Če ima mogoče kdo načrt od ojačevalnika MARANTZ PM-43, bi mu bil zelo hvaležen.
Namreč, pred letom mi je na levem kanalu na VHODIH vrgel ven enosmerno cca 3-4 V, kar je imelo za posledico nedelovanje VU metra na kasetofonu (kasetofon namreč nima vhodnih kondenzatorjev). Ker se nisem hotel preveč obremenjevati sem ga nesel kolegu, ki ima servis. OK, zdaj mi je naredil enako še na desnem kanalu. Jaz pa v seciranje, ker me nervira, kaj to sploh je. No, izkazalo se je da je serviser enostavno odcvikal en tranzistor (takrat mi je rekel da je bil samo en tranzistor), ki, kot sem uspel pogruntati, veže nekam nek signal ko imam izbran DCC ali TAPE. Zdaj sem sicer jaz odcvikal še drugega in dela, ampak bi rad bolj natančno vedel, kaj je sploh to, čeprav mi vse dela. Sem take sorte da rad vem, kaj je kaj... Je pa 2SC 2787, ki je v bistvu audio mute switch.
Torej, načrt zeloooo zaželjen, če ima slučajno kdo dostop kje na servisu.
Hvala že vnaprej! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smotanc Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 20:38 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.38 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa pocviki še use ostale v ojačevalniku mogoče boš pa večjo moč vn dubu Se mi je nekje valjal načrt samo če ga bom našel. Si bom vzel čas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 7:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj prosim ravno zato bi ga rad ker mi ni jasno kako da vse dela brez teh dveh tranzistorjev  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej tukaj , če kaj najdeš
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
žal ni mojega modela notri...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Davorin Član

Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.57
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme. Rabil bi načrt za Marantz PM453. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni