www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

tarifna "ura"

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smartgsm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:12 pm    Naslov sporočila:  tarifna "ura" Odgovori s citatom

Zanima me ali ima kdo načrt za enostavno izvedbo tarifnega preklopa.

http://www.iskraemeco.si/emecoweb/eng/product/meters/TS8.htm
To dela iskra emeco. Pa je vse skupaj kar drago.
Zanima me ali bi to lahko naredil sam.
Ker je v tem trenutku kar uporabna zadeva za avtomatski preklop med tarifamo.

TNX
Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi na to pomislil pri izdelavi priključne omarice, bi do hišnega razdelilca potegnil še krmilno žico, ki bi imela "fazo" točno takrat, ko je nižja tarifa.

Drugače pa je to najceneje rešljivo s kakšno elektronsko programsko uro, ki ima tedenski časovnik. Jaz sem mojo kaki dve leti nazaj kupil v Tušu mislim da za 10 €.
Uporabljam samo za prižiganje lučk na novoletni jelki --> se pravi skoraj neizkoriščeno.

Glej v Con**d pod stikalne ure. To mi je najhitreje prišlo na pamet

EDIT: točnost druge variante je odvisna od točnosti tvoje ure in od točnosti ure, ki krmili tarifo (ta je merodajna, četudi so časi na njej pobrkani- še posebno pri mehanskih izvedbah).
Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Če bi na to pomislil pri izdelavi priključne omarice, bi do hišnega razdelilca potegnil še krmilno žico, ki bi imela "fazo" točno takrat, ko je nižja tarifa.

Drugače pa je to najceneje rešljivo s kakšno elektronsko programsko uro, ki ima tedenski časovnik. Jaz sem mojo kaki dve leti nazaj kupil v Tušu mislim da za 10 €.
Uporabljam samo za prižiganje lučk na novoletni jelki --> se pravi skoraj neizkoriščeno.

Glej v Con**d pod stikalne ure. To mi je najhitreje prišlo na pamet

EDIT: točnost druge variante je odvisna od točnosti tvoje ure in od točnosti ure, ki krmili tarifo (ta je merodajna, četudi so časi na njej pobrkani- še posebno pri mehanskih izvedbah).

Kako sem seznajen elektro noče spustiti tega signala iz omarice. Ker potem bi samo priklpil fazo in bil imel cel dan nizko tarifo. Zato se mi zdi, da govoriš preveč na pamet.
Glede casovne stikalne ure se strinjam, je pa res da sem hotel zadevo naredi perfektno Smile
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smartgsm je napisal/a:

Kako sem seznajen elektro noče spustiti tega signala iz omarice. Ker potem bi samo priklpil fazo in bil imel cel dan nizko tarifo. Zato se mi zdi, da govoriš preveč na pamet.

Saj se ta signal lahko "razmnoži" na dodatnem releju. Ali pa, če ima ura dva kontakta. Jaz s tem nisem imel težav, je pa tudi res, da se s tem ne bom na glas hvalil.
Nazaj na vrh
smartgsm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
smartgsm je napisal/a:

Saj se ta signal lahko "razmnoži" na dodatnem releju. Ali pa, če ima ura dva kontakta. Jaz s tem nisem imel težav, je pa tudi res, da se s tem ne bom na glas hvalil.

maš ti [slovenščina je zame švedska vas] zvezan?
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam. Ampak nimam uporabljeno. Bi moral narediti kar nekaj predelave v hišni instalaciji, za kar pa ni volje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni