|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.54
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:12 pm Naslov sporočila: tarifna "ura" |
|
|
Zanima me ali ima kdo načrt za enostavno izvedbo tarifnega preklopa.
http://www.iskraemeco.si/emecoweb/eng/product/meters/TS8.htm
To dela iskra emeco. Pa je vse skupaj kar drago.
Zanima me ali bi to lahko naredil sam.
Ker je v tem trenutku kar uporabna zadeva za avtomatski preklop med tarifamo.
TNX
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi na to pomislil pri izdelavi priključne omarice, bi do hišnega razdelilca potegnil še krmilno žico, ki bi imela "fazo" točno takrat, ko je nižja tarifa.
Drugače pa je to najceneje rešljivo s kakšno elektronsko programsko uro, ki ima tedenski časovnik. Jaz sem mojo kaki dve leti nazaj kupil v Tušu mislim da za 10 €.
Uporabljam samo za prižiganje lučk na novoletni jelki --> se pravi skoraj neizkoriščeno.
Glej v Con**d pod stikalne ure. To mi je najhitreje prišlo na pamet
EDIT: točnost druge variante je odvisna od točnosti tvoje ure in od točnosti ure, ki krmili tarifo (ta je merodajna, četudi so časi na njej pobrkani- še posebno pri mehanskih izvedbah). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Če bi na to pomislil pri izdelavi priključne omarice, bi do hišnega razdelilca potegnil še krmilno žico, ki bi imela "fazo" točno takrat, ko je nižja tarifa.
Drugače pa je to najceneje rešljivo s kakšno elektronsko programsko uro, ki ima tedenski časovnik. Jaz sem mojo kaki dve leti nazaj kupil v Tušu mislim da za 10 €.
Uporabljam samo za prižiganje lučk na novoletni jelki --> se pravi skoraj neizkoriščeno.
Glej v Con**d pod stikalne ure. To mi je najhitreje prišlo na pamet
EDIT: točnost druge variante je odvisna od točnosti tvoje ure in od točnosti ure, ki krmili tarifo (ta je merodajna, četudi so časi na njej pobrkani- še posebno pri mehanskih izvedbah). |
Kako sem seznajen elektro noče spustiti tega signala iz omarice. Ker potem bi samo priklpil fazo in bil imel cel dan nizko tarifo. Zato se mi zdi, da govoriš preveč na pamet.
Glede casovne stikalne ure se strinjam, je pa res da sem hotel zadevo naredi perfektno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
smartgsm je napisal/a: |
Kako sem seznajen elektro noče spustiti tega signala iz omarice. Ker potem bi samo priklpil fazo in bil imel cel dan nizko tarifo. Zato se mi zdi, da govoriš preveč na pamet.
|
Saj se ta signal lahko "razmnoži" na dodatnem releju. Ali pa, če ima ura dva kontakta. Jaz s tem nisem imel težav, je pa tudi res, da se s tem ne bom na glas hvalil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
smartgsm je napisal/a: |
|
Saj se ta signal lahko "razmnoži" na dodatnem releju. Ali pa, če ima ura dva kontakta. Jaz s tem nisem imel težav, je pa tudi res, da se s tem ne bom na glas hvalil. |
maš ti [slovenščina je zame švedska vas] zvezan? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam. Ampak nimam uporabljeno. Bi moral narediti kar nekaj predelave v hišni instalaciji, za kar pa ni volje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni