|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3357 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Avg 28, 2004 9:09 am Naslov sporočila: Spletna prodaja, plačilna praksa, vaše izkušnje |
|
|
Na sploh me je strah, kadar kupujem po spletu: Običajno spletni prodajalci zahtevajo številko tvoje kretditne kartice in potem obremenijo tvojo kreditno kartico. Moj strah izvira iz več virov:
- ali gre zaupati spletnemu prodajalcu? No, nekaj spletnih prodajalcev je, ki so preverjeno varni, toda kje je seznam poštenih prodajalcev. Lahko se kdorkoli predstavi kot prodajalec in začne prodajati meglo zaračunavati pa EURe.
- ali gre zaupati šifrirnemu sistemu, kjer lahko kdorkoli prišluškuje komunikaciji med mano in prodajalcem, dešifrira sporočilo in potem bremeni mojo kreditno kartico in
- ali imam instaliranega trojanskega konja v svojem PC-u, ki prisluškuje, kaj tipkam v tipkovnico, in potem tako prestreženo številko moje kreditne kartice posreduje svojemu gospodarju, ki mi potem zaseže denar na mojem računu.
Kakšne so vaše izkušnje, kolikšna je statistična verjetnost, da naletiš na zlorabo?
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Avg 28, 2004 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Domačim, znanim trgovinam bi še zaupal, tujim pa ne. Kreditne kartice pa tako ali tako nimam, tako da teh skrbi nimam. Bolj všeč mi je gotovina  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Avg 28, 2004 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja sem že kupil en CD rekokorder v Comtron spletni trgovini.
Plačal z Eurocard-om.
Zadevo sem dobil sicer v "razsutem" stanju a le
Reklamacijo so mi priznali in takoj sem dobil zamenjavo.
Če odštejem transportne težave sem bil z nakupom kar zadovoljen.
Vsekakor bi se težko odločil za spletni nakup pri kakšni sumljivi firmi. Mislim, da je vsaj večjim spletnim prodajalcem lažje zaupati.
Lokalne trgovine imajo še to prednost, da lahko nakup opraviš po povzetju.
Svak je kupil tudi že par knjig preko Amazon-a. Brez problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Avg 28, 2004 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
no jaz sem kake tri tedne nazaj kupil letalske vozovnice pri ryanairu s mastercard-om in moram reči da ni bilo nobenih problemov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni