|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silver Neznanec

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2008 18:09 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2008 6:12 pm Naslov sporočila: kompresiranje videa in avdia |
|
|
.wma - Windows Media Audio (MS)
.avi - Audio Video Interleave (MS)
MPEG - Moving Picture Experts Group (ISO standard za stiskanje avdio in video formatov)
mpeg1 - uporabljen za CD video, vključuje MP3 layer
mpeg2 - uporabljen za DVD video
mpeg3 (opuščen)
mpeg4 - razvit za HD video, namesto DVD ploščkov pa bojo BLURAY ploščki.
a mi lahko kdo od poznavalcev malo razloži, zgornje kratice, ker ne razumem več nič. Na podlagi wikipedije sem izpisal kar sem na hitro našel glede kratic.
Ne razumem ali je tu govora o standardih ali o protokolih (kolikor jaz to dvoje ločim je recimo serijski prenos podatkov poleg paralelnega, protokol in RS232 kot eden od standardov zanj)
Ne ločim mpeg, divx, mp3 formatov, če so to sploh formati, razen tega da je mp3 za musko, divx pa za filme.
pri mpeg je govora o layerjih oz plasteh, kot recimo da je mp3 ena od plasti mpeg1 formata. in mpeg so navedeni kot ISO standardi.
koliko so pasovne širine (Bandwidth) merjeno v bps za posamezne mpeg formate glede na razdelitev video in avdio dela?
kaj so pol divx, xvid, ogg, mkv in mnogi drugi formati in miljon kodekov zanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni