|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 11:47 am Naslov sporočila: Programiranje SIM kartic |
|
|
Doma imam enih par SIM kartic, pa mi je prišlo na idejo, da bi jih malo programiral, če je to možno. Na internetu sem poiskal shemo pinov, priključkov kartice, to mi zdaj ni problem. Smešno, ima samo ena I/O vrata.
Problem pa je nastal, ko sem jo hotel programirati kar s mojim STK200... Zanima me s katerim programatorjem (najboljše home made) in programom bi lahko programiral SIM kartico.
Hvala za odgovore! _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor jaz vem ,je sim kartica PIC .in jo nebos sprogramiral z STK200.Jaz sem nekoč svojo skopiral na silver smart card ki ima noter PIC16F876 + 24LC64 eprom.
Če se motim naj me pa kdo popravi.
p.s. operaterjeve kartice so zascitene,tako da dvomim da bos kaj sprogramiral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cirilc Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Feb 2008 15:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tako je... kartice operaterjev so zaščitene. Pred leti sem se precej ukvarjal s klonirnanjem teh kartic in imam kar veliko znanja s tega področja, tako da mislim da je bolje če se projekt opusti, ker ne bo rezultatov...žal. Sam sem v to zabil sigurno 2000 ur... ali več, kdo ve.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Apr 27, 2008 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa recimo te "starejše" kartice z impulzi, ki so za javne telefone - se jih še da kako uporabiti? Koliko spomina imajo v sebi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2008 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
cirilc je napisal/a: |
Ja tako je... kartice operaterjev so zaščitene. Pred leti sem se precej ukvarjal s klonirnanjem teh kartic in imam kar veliko znanja s tega področja, tako da mislim da je bolje če se projekt opusti, ker ne bo rezultatov...žal. Sam sem v to zabil sigurno 2000 ur... ali več, kdo ve.. |
Nekoc so ponujali kloniranje SIM kartice....
Sicer bi bilo to zelo prijetno, ce bi se dalo. Ne mislim na zlorabo, temvec, da bi imel en telefon fiksno v avtu z avtoinstalacijo. Tako, da mi ni treba menjati SIMa
To bi so? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cirilc Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Feb 2008 15:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2008 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Sicer bi bilo to zelo prijetno, ce bi se dalo. Ne mislim na zlorabo, temvec, da bi imel en telefon fiksno v avtu z avtoinstalacijo. Tako, da mi ni treba menjati SIMa
To bi so? |
Žal z novejšimi karticami ne gre... Če pa imaš staro mobitelovo (naročniška - modre barve z 120 spom. mesti ali preplačniška mobi - z odtisi ptic 120 spominskih mest) se jo da zelo lepo klonirat. Seveda istočasna uporaba obeh kartic ni mogoča. Dosegljiv si pač na telefon, s katerega si nazadnje opravil klic. Torej, ko sedeš v avto opraviš klic na nekaj recimo 123, toliko da se ti telefon prijavi v omrežje in sedaj boš vse klice prejemal na to kartico. Ko greš iz avta ponoviš postopek z drugim gsm-om. Sem uporabljal ta postopek nekaj let, sedaj pa imam bluetooth inštalacijo in to ni več potrebno, ker se mi telefon avtomatsko poveže na inštalacijo, ko vžgem avto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
puys Neznanec

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 0:24 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2008 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
To bi so? |
Bi slo ja. Mobitel ponuja to storitev. Dobis 2 SIM kartici, obe 'mapirani' na isto stevilko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni