|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Maj 06, 2008 4:11 pm Naslov sporočila: mic auto gain |
|
|
Pozdravljeni!
Dobil bom novi GSM/GPRS modul na katerega bi rad na novo usposobu govorno komunikacijo. In me zanima, ali ima kdo kaj izkušen glede samonastavljanja ojačitve govornega signala. Našel sem MAX9814, ki to omogoča. Rad bi, da se zazna govor iz razdalje cca 3m in 20cm, s tem da bi bil saj približno razumen govor v obeh primirih
Zdaj bi pa rabil še kakšne nasvete:
Kako se rešiti šuma? Pojavljal se mi je, ko sem vezal pin mica na maso GSM modula. Šuma je enostavno preveč, ni mogoče razbrati govora. Probal bom vezati na oba vhoda modula, vendar bi rad uporabil MAX9814, ki pa uporablja način z maso. Kak predlog, kako najbolje se rešiti šuma?
Oz:
Najboljša rešitev govorne komunikacije z GSM modulom
Probal sem napisati razumljivo, upam da dobim kak nasvet
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni