www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Audio ojačevalnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rene_9
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 16:13
Aktiv.: 0.30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 2:56 pm    Naslov sporočila:  Audio ojačevalnik Odgovori s citatom

Zdravo.
Želim si naredit audio ojačevalnik in sem gledal ojačevalnik s STK4050II. Opazil sem da je namenjen za 8ohmske zvočnike, jaz pa imam 4ohmske zvočnike doma in zaj me zanima če bo ta ojačevalec tudi delal na 4ohmskih zvočnikih, brez da bi se karakteristika poslabšala!? In še to zanima me če mi kdo priporoča kaki drugi ojačevalnik?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, nebo delal na 4 Omega če je namenjen za 8 Omega
Vsaj nebo delal, kot bi moral. Karakteristika se bo poslabšala.
Osebno sem naredil Reberjev 70W ojačevalnik (www.reber.si) in pa Brutus 170W. Z obema sem zelo zadovoljen.
Nazaj na vrh
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj izdelati za 6ohm-ske zvocnike?

LP

rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja samo ta 70W reberjev ni tako hudo močen, meni osebno, ker sem ga naredo za kolega za skuter.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na STK pripelji +-33V namesto +-66 in ti bi moral delati na 4 ohm.
lp

rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kaj če priklopim na +-33V bo še vedno moč 200W ali bo manj?
Nazaj na vrh
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

P=UxI
Moč je napetost krat tok. Potem pa sam izračunaj če bo isto Wink
Nazaj na vrh
rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2008 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poznam to enačbo, jaz to sprašujem zato da vidim al si naj kupim stk4050 al si naj kupim kaj drugega. Če ma kdo kaki načrt ojačevalnika ko je nared iz tranzistorjev, pa da ima vredu karakteristiko bi prosil če mi da načrt.
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega je malo morje (če ne že veliko Smile ) na netu. Google pa mogoče diy audio preglej tam boš sigurno kaj našel. Sicer pa povej malo več kakšen ojač. bi rad do kašnih moči, kateri class,...
Nazaj na vrh
rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem brskal po googlu pa sem najdo LM3886 in sem se odločil da bom naredil ojačevalnik z tem čipom, po tej shemi:

Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi ti mogoče predlagal kaj podobnega kot tale ojačevalec. Smo naredili že par teh ojač. in delajo super še bridge vezava dela bp. In še kar se tiče popravila je pomoje bolje menjat kakšen kos feta kot pa celoten čip.
Nazaj na vrh
rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TilenS je napisal/a:
Jaz bi ti mogoče predlagal kaj podobnega kot tale ojačevalec. Smo naredili že par teh ojač. in delajo super še bridge vezava dela bp. In še kar se tiče popravila je pomoje bolje menjat kakšen kos feta kot pa celoten čip.

Kaj kvaliteta zvoka je dobra, pa kje bi lahko dobo 40V trafo?
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem delal nekih meritev ampak tako na posluh je lepo igralo (probano na več full-range zvočnikih). Glede trafota pa kakšen Tovornik ali pa Hit elektornika.
Nazaj na vrh
rene_9
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj še ima kdo kaki predlog za ojačevalnik?
Nazaj na vrh
tech
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Dec 2006 11:31
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ok LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tda7294.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni