|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2008 9:00 am Naslov sporočila: Okvara LCD Samsung 930BF - se ne prižge, led utripa |
|
|
Pozdravljeni!
Prosil bi za pomoč pri popravilu samsung 930bf lcd monitorja. nimam servisnih navodil, tako da sem kar izgubljen. V monitor je baje udarila strela, posledica je ta, da se ne prižge, led ki kaže status utripa (gumb za vklop/izklop ne reagira - led nonstop utripa, takoj ko je lcd priklopljen za 220v). To je pa tudi vse. Ko je napajalni del priklopljen na del ki poganja panel, napetost na napajalniku +5v niha od 1.5 do 5v, napetost +12v pa od 11v - 12v. Ko odklopim del za pogon panela od napajalnika, sta obe napetosti stabilni. Torej je okvara pogona panela, ali pa se usmerniški del 'seseda'?
Torej prosim, če se kdo spozna na ta model, oz. če mi je pripravljen poslati servisna navodila da mi priskoči na pomoč.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2008 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Po vsej verjetnosti se napajalni del seseda. Poskusi odklopiti inverter (pa ne žarnic), ta porabi kar nekaj energije. Mogoče bo takrat napetost iz napajalnika malo bolj v mejah 5 in 12V. Seveda če bo, si boš moral pomagati s kako svetilko, da vidiš če je slika na panelu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2008 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Po vsej verjetnosti se napajalni del seseda. Poskusi odklopiti inverter (pa ne žarnic), ta porabi kar nekaj energije. Mogoče bo takrat napetost iz napajalnika malo bolj v mejah 5 in 12V. Seveda če bo, si boš moral pomagati s kako svetilko, da vidiš če je slika na panelu. |
Hvala za hiter odgovor. Sem odklopil inverter, pa nobene razlike v napetostih.
P.s: POPRAVLJENO! Napaka: en napihnjen kondenzator v usmerniku.
Hvala za pomoč, lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni