www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ispad ADSL-a

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2004 3:06 pm    Naslov sporočila:  Ispad ADSL-a Odgovori s citatom

Mogoče se je komu že kaj podobnega dogajalo...?!
Pri meni doma se pojavlja cudna napaka, katero niti delavci Telekoma do sedaj še niso uspeli odpraviti...
Kaj se dogaja?
Povezava z ADSL mi naredi brez problema...Vse lepo [slovenščina je zame španska vas], dokler telefon ne zazvoni...Po cca 15 sek. od telefonskega poziva enostavno ADSL pade...
Res čudna napaka, ki ji do sedaj še niso bili kos Telekomovi serviserji...
Mogoče se je komu že kaj podobnega dogajalo...?!
Vsak info dobrodošel...

lp
Janez/s51zg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 7:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cool Seveda tvoje težave nimajo nobene veze s temo "ali nam prisluškujejo" saj telekomovci raje vlagajo v novo opremo ki služi strankam , ne pa ......
s51zg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iskra,

hvala za tvoje razmišljanje...

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni bi bilo logično, da je nekaj narobe s spliterjem (filter, ki loči isdn in adsl), če ti po klicu pade linija.
Moje razmišljanje!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ADSL deluje neodvisno od isdn-ja (čeprav ga ne inštalirajo če ni isdn-ja ) Tako da je res čudna napaka.verjetno so ti podtaknili kakšno slabo opremo .
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Načeloma je res, da za delovanje ADSL ne potrebuješ ISDN. Ker pa oba uporabljata isto žico je na liniji neke vrste "razcepnik" (ne vem kako se stvar imenuje - naj me popravi kdo, ki se s stvarjo ukvarja), katera omogoča priklop ISDN naprave ter ADSL modema (ta naprava je skupna za oba sistema) Prav tako je vrjetno podobna naprava tudi v telefonski centrali? Ta naprava bi po moje lahko povzročala opisane težave.
s51zg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Lolek, iskra in pa seveda tebi Silvo na razmišljanju o mojem problemu, ki ga pa bodo morali na vsak način rešiti vzdrževalci omenjene linije...ASDL pri meni [slovenščina je zame španska vas] že več, kot leto in pol. Vse do prejšnjega četrtka je zadeva delovala normalno...Ob dvakratnem obisku delavcev Telekoma, je bil zamenjan kompletni hardvare. Se pravi od zaščite, razcepnika, modema in pa NT-ja. Vendar pa omenjeni problem ostaja še naprej. Dogovorjeno je, da v ponedeljek nadaljujejo z delom.

lp
Janez
Nazaj na vrh
mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupiš si kabelski internet in ti vse lepo krasno "lufa" (teče).

Jaz ga imam že kar nekaj časa pa mi še nikoli ni prišlo do kakšnega izpada, razen takrat ko zmanjka elektrike pa še takrat se ne da prižgat računalnika.

Sicer je res, kar so nekoč govorili, da če je v stopnišču (bloku) več uporabnikov internet dela počasneje. Ampak to je bilo včasih. Zdaj je novejša tehnologija. in gre vse točno tok hitr kolikor imaš pač najeto povezavo. Jaz imam 512 in sem čisto zadovolen. Tudi če mi kaj prenaša iz interneta mi hitro prenese, pa če problemov nima.

LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi pa nimamo možnosti kabelskega dostopa do broadband interneta. Da bi pa investiral velike denarje za kabelski priključek pa je nesmiselno (pa še v našem kraju nimajo prirejenega kabelskega omrežja za internet).
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2005 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem doma še vedno na klicnem analognem dostopu. V kraju v tem trenutku še ni kabla. Prav tako še ni možen ADSL preko telefona. "Surfanje" ni niti tako počasno. Večji problem je strošek dostopa Sad
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni