|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 6:55 pm Naslov sporočila: System Volume Information |
|
|
Pozdravljeni!
Ali mogoče kdo ve kako priti v mapo System Volume Information?
Antivirus je zaznal noter trojanca, ki pa ga ne zbriše, zato bi ga rad ročno.
Mapa naj bi se nahajala na c:\System Volume Information, vendar ne morem nikakor do nje (ne prikaže je), Čeprav imam skrite datoteke vidne, poskusil sem pa tudi prek ukaznega poziva (command prompt).
Za vse odgovore se vnaprej zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2008 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Desni klik na ikono "moj računalnik" in iz menija izbereš lastnosti.
Odpre se okno sistemske lastnosti, klikneš zavihek "obnovitev sistema" in izključi obnovitev sistema tako, da tam daš kljukico.
Vsebina namenjena obnovitvi sistema se bo zbrisala ... tako sem se jaz nekoč znebil nekega trojanca. Ko je sistem zdrav in počiščen, lahko obnovitev vklopiš nazaj ...
Podobno zadevo sem imel na nekem USB disku, ko se je nesnaga naselila prav v omenjeno mapo. Za ta disk se ne spomnim, ali sem ga samo zbrisal ali celo formatiral ...
Včasih je hitreje popraviti sistem kar sveža inštalacija  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 7:12 am Naslov sporočila: |
|
|
V SVI imeniku ima pravico pisati samo uporabnik System. Če se lokalni administrator sistema lahko SVI spremeniš tako, da boš tudi ti imel pravice, vendar to ni priporočljivo. Če imaš trojanca v SVI imeniku, pomeni da je na sistemu že nekaj časa in bo najlepša stvar format. Če ga je našel v SVI-ju potem je gotovo tudi kje drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 1:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Reber najlepša hvala, zadeva rešena.
Mucek4 imaš prav, vendar sem počistil vse (vsaj mislim si tako), edino iz mape SVI nisem mogel z antivirusom rešit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Avast ob boot scanu zna pobrisati tudi SVI imenik, če koga zanima. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Videti je res, da je počiščeno, vendar to ni nujno da tudi drži ... lahko je še vedno nekje, pa ga antivirus ne najde več, lahko so ostali le ostanki trojanca, lahko pa je pobrisano vse. Verjetno je vse odvisno od vrste trojanca. V mojem primeru je bilo videti, da je rešeno, tudi kasneje nisem opazil, da bi kaj ostalo, žal pa tega z zagotovostjo ne morem trditi, ker sem nekaj mesecev po tistem menjal disk in sistem postavil na novo. Vsaj v tistih nekaj mesecih nisem opazil, da bi kaj bilo narobe sicer je pa mucek4 vse pojasnil. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni