|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 6:19 pm Naslov sporočila: Input capture |
|
|
Zdravo!
Je slučajno že kdo opazil kakšne težave z input capture pri LPCjih? Če priklopim tipko in pullup na input capture pin (priložena slikca), se pri spuščeni tipki - na pinu je 3.3V - za upore večje od cca 2.5k neprestano prožijo interrupti. Če upor zmanjšam, je ok. Izgleda kot bi imel pin pulldown, česar pa kot je meni znano, serija 214x nima. Poskusil sem na dveh različnih procesorjih, pa je bilo popolnoma identično. Ima kdo kakšno idejo?
Lp!
M@ic
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.47 KB |
Pogledana: |
3797 krat |

|
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si že slišal za key debouncing?
Na hitro en link, ker sam nimam časa pisati razlage:
http://www.ganssle.com/debouncing.pdf
_________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem slišal... ti pa nisi dobro prebral. Gre za primer, ko tipka ni sklenjena in interrupti dežujejo lahko tudi eno uro po spustu, ko poskakovanje že davno poneha.
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomeri tok, ki teče skozi R1, pa boš vedel zakaj gre!
Verjetno pin ni v stanju high impedance!
Se ti to dogaja na vseh pinih?
LP GJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res mi ni jasno... stvar je ponovljiva, sem poskusil na CAP0.0 in CAP0.1. Mogoče bi lahko poskusil še na CAP1, vendar mi je čudno to da se dogaja na dveh različnih procesorjih enako. V končni fazi se ne mislim sekirat, ker bo v vsakem primeru treba spredaj dati schmitt trigger, tako da bo signala dovolj (v koncni aplikaciji pride notri audio signal namesto tipke). Bom pa pomeril še tok, ker je stvar res čudna.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sob Jul 04, 2009 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor je stvar nenavadna in reševanje z dodatnim hw je nesmisel. Podobno kot tablete, glava ne boli več, lahko zaspiš in podobno a težava ostane, le skrila se je.
Sam sicer ne uporabljam input capture za branje tipk, ga pa uporabljam za ostale stvari in nikoli nisem imel težav.
Kaj pa firmware? Je vse prav nastavljeno, vklopljeno, izklopljeno itd? Uporabljaš prekinitve? Katere?
_________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni