www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predlog: Opozorila neaktivnim uporabnikom
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali je predlog vreden uresničitve?
Da
25%
 25%  [ 20 ]
Ne
58%
 58%  [ 46 ]
Da, vendar ga je treba malo spremeniti
15%
 15%  [ 12 ]
Skupaj glasov : 78

Avtor Sporočilo
not perfect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:03 pm    Naslov sporočila:  Predlog: Opozorila neaktivnim uporabnikom Odgovori s citatom

Opazil sem, da je povprečje prispevkov na člana ~40.
Nekaj vas je s 1000+ prispevki, ogromno pa s številom prispevkom 0.

Predlog:
Ko se član registrira, mu začne teči npr. 14-dnevni rok za objavo prispevka(NE SPAMA!!!)
Če ta rok poteče, dobi "opozorilo".
Če pa preteče mesec, brez da bi član objavil prispevek, se ga izbriše.

Nekaj članov se je registriralo, da so napisali npr. "LOL" ali "kr neki".
Takšne bi lahko takoj izbrisali/blokirali.

Zdi se mi, da bi tudi forum po takšnem "čiščenju" deloval hitreje Very Happy

P.S. trajanje ankete sem nastavil na 14 dni, da lahko glasujejo le aktivnejši člani.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70829.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 1:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
infernal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46
Aktiv.: 1.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z Borisom. Sem tak primer, na tem forumu najdem zelo veliko korstnih informacij. Kar tako naprej !
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kosmit
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Maj 2005 13:27
Aktiv.: 0.43
Kraj: N.G.

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi ko pridejo na forum že drugi prej odgovorijo. Zato nima smisla podvajat sporočila.

L.P.
Mitja
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem je tudi veliko takih, ki se registirajo, napišejo sporočilo ali dve, nato pa omahnejo.
Če da npr. postavil kriterij za brisanje: <5 sporočil + 1 mesec neaktivnosti (torej tudi neobiskovanja foruma)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Po mojem je tudi veliko takih, ki se registirajo, napišejo sporočilo ali dve, nato pa omahnejo.
Če da npr. postavil kriterij za brisanje: <5 sporočil + 1 mesec neaktivnosti (torej tudi neobiskovanja foruma)

To je res.

Veliko je ljudi, ki se registrirajo zaradi enega vprašanja (tako sem se tudi jaz, potem me je pa potegnilo notri). Laughing
Nazaj na vrh
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.69
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

Mislim, da predlog ni dober, ker bo potem veliko članov pisalo predvsem zaradi " ustrezne aktivnosti " namesto primerno dobre vsebine.

Pa lep pozdrav !

BostjanVidmar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Aktiv.: 1.41
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj kriterij nebi bil tako strog. Recimo, poglej koliko uporabnikov ima 0 prispevkov in so se registrirali že nekaj časa nazaj.
Nazaj na vrh
Marjanp
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28
Aktiv.: 1.16
Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako se mi zdi tale predlog preveč samovšečen.

Se strinjam, da se neuporabniki foruma izključijo po nekako letu dni.

V tem slučaju pa to ne pomeni aktivnosti. Saj nekdo, ki samo zbira informacije je tudi uporabnik.

Dajmo mladim možnost, da se izobrazijo tudi na način samo prebiranja foruma. Tako bodo s časom dobili izkušnje, katere bodo tudi oni kasneje posredovali naprej.

Seveda je pa treba upoštevati tudi tehnične zmožnosti samega foruma.

LP
Marjan
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako izključevanje se mi zdi nesmiselno. Je pa Frenki nekoč omenil, čisti "Butalce" po določenem času. Neaktivni uporabaniki - torej uporabniki brez sporočil itak nimajo več pravic na forumu kot neprijavljeni.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlog je v nasprotju z nastavitvami foruma, saj neregistrirani uporabniki, torej gostje, ne morejo dol povleči priponk, niti pogledati slik. Ker naključni gost ali pa reden uporabnik, ki sicer pasivno sodeluje, ne more povleči priponk, se zato registrira, da pa dobi status aktivnega, napiše nekaj nesmiselnih odgovorov ... torej je to nabiranje novih članov, ki pa to dejansko niso, saj obstajajo le kot neka "cifra", napišejo pa tudi ne nič kaj uporabnega.

Predlog bi bil zares dober, če na forumu ne bi bilo omejitev glede dol potega priponk.

Kot administrator sosednjega foruma sem se že ob postavitvi odločil, da omejitev glede dol potega NE bo z namenom, da ne bi bilo preveč registracij tistih obiskovalcev, ki forum samo berejo, ne pa tudi pišejo vanj. Po mojem mnenju je nesmiselno imeti veliko članov, če pa večina sploh ne sodeluje aktivno, saj lahko sodelujejo pasivno z branjem foruma tudi brez registracije, če imajo odprte možnosti za dol poteg.

Odločitev o tem, kako je zaprt dol poteg pa je stvar vodstva foruma in verjetno kakšne ankete ne bi imele kaj dosti vpliva ... "jokanje" o porabljanju pasovne širine povezave strežnika pa se mi zdi nesmiselno, saj bi lahko postavili omejitve v velikosti pripetih datotek in bo s tem pasovna širina in tudi diskovni prostor močno prihranjen. V primeru da ne gre brez velikanskih datotek in slik v velikih resolucijah pa se lahko uporabijo alternativne možnosti.

Člani, ki so samo člani brez odgovorov, torej z 0 prispevki so velikokrat ali večinoma obiskovalci le kratek čas, nekateri se registrirajo celo 2x, ker npr pozabijo uporabniško ime ali geslo. Brisanje uporabnikov z 0 odgovorov, ki na forum niso bili prijavljeni dalj časa se mi zdi smiselno čiščenje.

elsimfy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Jun 2008 19:58
Aktiv.: 0.10
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam s predhodnikom Rebrom. Applause

Nima smisla uvajati administrativnih pogojev ali je član aktiven ali ne. Prispevki naj bodo odvisni od tega ali ima nekdo kaj koristnega povedati tudi za druge in ne od statistike in adminastritativnih omejitev.
V slednjem primeru pride do porasta balastnih odgovorov in prispevkov, ki jih ne želi nihče brati s tem pa pade tudi priljubljenost in uporabnost foruma in tako obesedno silite nekoga, da napiše nekaj nekoristnega, da lahko download tisto kar ga zanima. Think
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@elsimfy

Na forumu obstajajo tudi administratorji, ki naj bi take nekoristne, oziroma nesmiselne prispevke brisali. In potem je tak "član" spet neaktiven, torej brez možnosti za "dolvlečenje". Če pa si nekdo aktivnost vztrajno povečuje samo z objavo nesmislov, obstaja tudi možnost drugačnih sankcij.

lp
Nazaj na vrh
elsimfy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Jun 2008 19:58
Aktiv.: 0.10
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, a malo več dela za administratorje.

A še vedno se ne reši problem dviga kakovosti foruma, saj je download in ogled slik omejen le na aktivne člane. Mislim, da bi bilo dosti bolje, če bi bil odprt za vse člane, napisano pa naj bo manj, a to bolj kvalitetno in zanimivo za druge. Jaz imam zelo slabe izkušnje in izgubim veliko časa, da npr. berem 20 strani ene teme ki me zanima, da poiščem odgovor na en moj konkreten problem. Ob tem pa berem 90% nezanimivih in balastnih informacij.
Mislim, da se da to rešit na drugačen način, kot je predlagano.

Nazadnje urejal/a elsimfy Sre Jun 18, 2008 8:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če se za takšne uporabnike, ki ne želijo biti aktivni s objavljanjem sporočil, naredi en gumb 'Še sem tukaj!'? Če ga takšni 'novi' uporabniki ne kliknejo 1 mesec, so avtomatsko označeni za odstrel.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni