www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

89V51RD2BN noče štartati

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2008 1:16 pm    Naslov sporočila:  89V51RD2BN noče štartati Odgovori s citatom

Imam problem pri prehodu na nxp mikrokontrolerje.

Uporabljam 89v51rd2bn. Programiram v uVisionu ter Flashmagic orodjem.

Za začetek sem vtipkal enostavno kodo, jo prevedel in sprogramiral mikrokontroler. Pri programiranju in preverjanju je vse ok, program je "zapečen" ok.

Vendar pa mi procesor ne daje nobenih signalov na porte. Oscilator je 11.059 in dela ok. EA imam preko pull-up upora vezan na +5V. ALE ima frekvenco 1/6 oscilatorja. Reset je izveden preko 34064 in BC547 za obračanje logike.
Isti hardver mi z atmelom dela ok.

Ali je možno, da je mikrokontroler ostal v kakem "flash" načinu oz. bootloaderju? Kako ga pognati v normalni mod? Gumb "GO" na flashmagicu je siv. Pri flashmagicu uporabljam samo RXin TX linije, reseta ne krmilim.

Probal sem tudi z "enable softice", pa ne pomaga.
hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2008 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praviš, da uporabljaš smo RX in TX linijo, pa je program uspešno 'zapeklo'? To pomeni, da si brez resetiranja prišel v bootloader, kjer ti program tudi ostane. LPCji imajo posebej pin, s katerim ob resetu določiš, ali naj gre v bootloader ali ne. Preveri, če ga nisi pozabil vezati na Vdd!

edit: tile nxpjevi 8-bitniki nimajo tistega pina, tako da ne bo to ...

Nazadnje urejal/a NeoTO Sre Jun 11, 2008 2:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tale moj gizmo pri vklopu čaka 400ms, če bo na vhodu serijskega porta "slišal" ponavljajoč znak. če zazna "U", se sinhronizira in gre v bootloader. Ne vem pa kako to naredi sredi delovanja. Vglavnem program flashmagic ga včasih sprogramira kar sam, včasih pa mi zateži z oknom "put device in isp mode" ali nekaj takega. takrat resetiram mikrokontroler in v prvih 400ms se povežeta s flashmagicom in programiranje se izvrši.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni