|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: 89V51RD2BN noče štartati |
|
|
Imam problem pri prehodu na nxp mikrokontrolerje.
Uporabljam 89v51rd2bn. Programiram v uVisionu ter Flashmagic orodjem.
Za začetek sem vtipkal enostavno kodo, jo prevedel in sprogramiral mikrokontroler. Pri programiranju in preverjanju je vse ok, program je "zapečen" ok.
Vendar pa mi procesor ne daje nobenih signalov na porte. Oscilator je 11.059 in dela ok. EA imam preko pull-up upora vezan na +5V. ALE ima frekvenco 1/6 oscilatorja. Reset je izveden preko 34064 in BC547 za obračanje logike.
Isti hardver mi z atmelom dela ok.
Ali je možno, da je mikrokontroler ostal v kakem "flash" načinu oz. bootloaderju? Kako ga pognati v normalni mod? Gumb "GO" na flashmagicu je siv. Pri flashmagicu uporabljam samo RXin TX linije, reseta ne krmilim.
Probal sem tudi z "enable softice", pa ne pomaga.
hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.60 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Praviš, da uporabljaš smo RX in TX linijo, pa je program uspešno 'zapeklo'? To pomeni, da si brez resetiranja prišel v bootloader, kjer ti program tudi ostane. LPCji imajo posebej pin, s katerim ob resetu določiš, ali naj gre v bootloader ali ne. Preveri, če ga nisi pozabil vezati na Vdd!
edit: tile nxpjevi 8-bitniki nimajo tistega pina, tako da ne bo to ... _________________ Lp,
Matevž
Nazadnje urejal/a NeoTO Sre Jun 11, 2008 2:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jun 11, 2008 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
tale moj gizmo pri vklopu čaka 400ms, če bo na vhodu serijskega porta "slišal" ponavljajoč znak. če zazna "U", se sinhronizira in gre v bootloader. Ne vem pa kako to naredi sredi delovanja. Vglavnem program flashmagic ga včasih sprogramira kar sam, včasih pa mi zateži z oknom "put device in isp mode" ali nekaj takega. takrat resetiram mikrokontroler in v prvih 400ms se povežeta s flashmagicom in programiranje se izvrši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni