www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siol, modem in strela...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2008 11:56 pm    Naslov sporočila: icon_question Siol, modem in strela... Odgovori s citatom

"Ubilo" mi je modem/ruter pa še en pc povrhu. Imel sem sicer "rezervo" tako da mi sedaj zadeva spet funkcionira. Kako je z lastništvom modema - je lastnik Siol ali uporabnik? Zanima me, če modem zamenja Siol brezplačno ali ga je potrebno kupit?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hvon
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55
Aktiv.: 0.93
Kraj: Avče

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni je tudi pokurilo pred meseci in sem poklical telekom da so prišli pogledat,potem me je pa vprašal če hočem podpisat pogodbo ,da bo najbrž oprema njihova (od telekoma,ne od siola več) in če se ne motim da pride kakšen evro več na mesec ,tako da če ti kaj pokuri,samo pokličeš in ti pridejo zamenjat-zastonj seveda...čene je pa modem ..pomoje okol 150 eur,če ne več..tako da pokliči na telekom za te internetne storitva ali kaj je že in sepozanimaj,v vsakem primeru se ti splača podpisat,si vsaj brez skrbi glede opreme..
borc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Apr 2007 12:22
Aktiv.: 0.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na bolhi se dobi te modeme za majhen denar, saj ljudje menjajo operaterje.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borc je napisal/a:

Saj ni problem - že imam delujoč modem. Če bi ga telekom zamenjal za mali denar ali brezplačno bi ga vzel za rezervo.

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
borc je napisal/a:

Saj ni problem - že imam delujoč modem. Če bi ga telekom zamenjal za mali denar ali brezplačno bi ga vzel za rezervo.

Kako vem je lastnik Siol. Ti imaš opremo na "reverzu" tako da pokliči Siol in povej da ti zadeva ne dela, pa bo prišel tehnik in ti zamenjal modem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa Silvo enega Belkina daj gor . Po dveh slabih izkušnjah ( moji in kolegovi ) sva sedaj bolj ali manj brez skrbi ko se bliska nad Delnicami , ali pa Kočevskim Rogom. Če pa že je tu garancija za nekaj 1000€.
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga ob priključitvi nisi dodatno kupil, je modem last Siol-a. Pokliči in morali ga bodo zamenjati brezplačno. Pri T2 zamenjajo po udaru strele modem brez vprašanja!
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam vgrajeno zaščito, ki so jo ob priklučitvi adsla dali telekomovci. Očitno deluje dobro (če pozabimo, da jo je vrli montažer narobe priključil), ker v petih letih mi še ni modema skurilo. Prej na analogni liniji mi je vsako poletje odneslo eden ali dva modema.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosedu je v enem tedni 2x menjal modem (zastonj).
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem rešil. Prišel je serviser s telekoma ter mi modem zamenjal. Sicer pa je potrebno podpisat aneks k pogodbi, da je modem njihova last, potem je vzdrževanje brezplačno.

Glede zaščit:
Tole se je zogdilo prvič po dveh letih. Vse skupaj je bilo na prenapetostni vtičnici. V njo je bil vključen en računalnik, telefonska centrala, tiskalnik , ups, monitor modem. "Odletel" je modem in napajalnik, ter pc, ki je bil vkjučen. (izgleda osnovna plošča) Napajalnik dela, diskovje je celo. V drugem računalniku, ki je bil izključen iz napetosti ( v delavnici) je "odletel" mrežni adapter, ki je integriran v osnovno ploščo. Zadeva sedaj že deluje - vstavil sem novo mrežno kartico - pišem s tega pc-ja. Po vsem tem sklepam, da je prenapetost prišla po telefonski liniji, če prav me čudi, da je telefosnka centrala ostala cela. Shocked Računalnika pa sta ju očitno skupila preko omrežne povezave.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo. Enako se je zgodilo meni. Belkin, ki ima zaščito za elektriko + telefonsko linijo. Če ti kaj skuri vsaj nekaj dobiš nazaj. Sam sem dobil novega Belkina ki ga je prekurilo.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Zadevo sem rešil. Prišel je serviser s telekoma ter mi modem zamenjal. Sicer pa je potrebno podpisat aneks k pogodbi, da je modem njihova last, potem je vzdrževanje brezplačno.

Ne vem koliko brezplacno bo pri tebi, pri meni je pa na racunu postavka za vzdrzevanje in znasa tocno toliko, kot uporaba ADSL (do centa enako). Sem se iz prve generacije narocnikov, modem je Telekomov, menjajo ga na svoje stroske.

s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem že več, kot pet let naročnik ADSL-a. Bil sem prvi v našem kraju oz. pošti 4224 v Gorenji vasi. Takrat je bila cena za standardni paket ADSL 8060 SIT, če se ne motim. To je bilo takrat cca 33,64€. Res se Naročnina/Zakupnina plačuje v dveh postavkah? Sam plačujem sedaj mesečno za omenjeni paket 25,22€ + DDV skupaj 30,26€ - seveda z vključenim popustom 10%. Kar se pa tiče obveznega hardwera od napetostne zaštite, razcepnika, modema, NT1+2ab je vse last Telekom-a. Zato je tudi vdrževanje le tega "brezplačno". Sokrat ima kar prav, ko pravi: nevem, koliko je brezplačno... Se pravi, da na ceno mesečnega paketa odpade 50% za vzdževanje.

lp
Janez

p.s.
Če bi si sam nabavil potreben HW in bil potem oproščen tistih 50% mesečno, bi kar precej profitiral. Na hitro izračunano, sem v teh 5 letih in nekaj mesecev plačal okrog 900 €. Kdo je tu profitiral se ve...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jernej_L
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 13:14
Aktiv.: 0.32
Kraj: Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da bi bilo dobro če pregledate pogodbe z vašim ponudniki interneta.. večina v sloveniji daje modeme v najem, in ko jih skuri se brezplačno zamenjajo, odsvetujem pa vsakakršno prodajo katerihkoli najetih modemov, ker lahko v prihodnosti dobite čez par mesecev po menjavi modema, ali pa npr. po odjavi storitve dopis, in mogoče tudi račun za opremo, pa čeprav je skurjena.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 13, 2008 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo nekaj! Ko se prijaviš na SIOL na paket trio imaš ponavadi 4 mesece zastonj, vendar le, če je oprema tvoja in ni od njih. Ko pa oprema postane njihova to ugodnost zgubiš. Sepravi modem prepišite v njihovo lastništvo po preteklih 4 mesecih od prijave.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni