|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2009 4:18 pm Naslov sporočila: Napajalnik |
|
|
Pozdravljeni!
Pravkar si sestavljam nov napajalnik. V škatlo sem zložil en majhen usmernik (0-13V, 1A), ter napajalnik od računalnika. Predelal sem ga kot na rebrovi strani. Na 5V izhod sem obesil 5 uporov zaporedno vezanih po 0,33 v takem ohišju ( ca 20W). Upori so se precej greli, zato sem dodal dva ventilatorja (eden vpihuje, drugi izpihuje) in se je gretje zmanjšalo. Vse to je v zelo majhni škatli (13x16x8cm). Stvar sicer dela, a se po kratkem času pojavi kot nekako šumenje (kot bi rele zelo hitro prekljaplal). Po poslušanju se mi zdi, da mora biti verjetno dušilka oz. nekaj pri vhodu. Če se z roko dotaknem 5V izhoda brnenje (šumenje) preneha.
Ali ve kdo, kaj bi bilo lahko narobe?
Slik žal nimam, ker trenutno nimam fotoaparata.
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni