www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brisanje particij!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
burger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 2:47 pm    Naslov sporočila:  Brisanje particij! Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sestra je kupila prenosnik, kjer je naložen Linux. Ko mu hočem naložiti XP-je mi med instalacijo izpiše da disk ni inštaliran in instalacija se prekine. Potem mi kolega pove da moram vstaviti linux CD, ki mi ga je on posredoval in med instalacijo Linux-a izbrisati vse particije ter instalacijo prekiniti. Vstavim CD in pred instalacijo mi napiše ˝/bin/sh:can´t access tty;job control turned off˝. Potem mi kolega reče da naj ročno izbrišem particije in potem naložim XP-je, vendar on se tega več ne spomni jaz pa tega ne znam! A mi lahko kdo razloži kako se to naredi?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vstavi CD z svojimi Okni. Ko te vpraša kam želiš namestiti, ti bo našel disk in particije (če nimaš težav z gonilniki). Izbereš vse "NON-DOS particije" in joh izbrišeš (čisto v spodnji vrstici bi morala biti navodila). Išči pod "delete".

pod linuxom imaš pa program za urejanje particij "fdisk" ali bolj prijazen "cfdisk", ki mu dodaš kot parameter pot do tvojega diska. Prevej verjetno "/dev/hda" ali "/dev/sda".
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V podobnem primeru sem uporabil visto, ter zbrisal particije ter nato prekinil namestitev. Xp je šel nato lepo gor. Ali lahko samo poveš, kateri prenosnik je, ker na nekatere xpji preprosto ne gredo. Rolling Eyes .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
burger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja prenosnik je Acer Aspire, čist dost za sestro!
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri Aspire, ker jih je precej. 4310? 4715Z?
Nazaj na vrh
burger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Acer aspire 5315

Ko me zaprosi, če hočem naložiti XP-je zdaj naj pritisnem Enter oz Repair ali Quit. Pritisnem enter in moral bi priti do tja kjer se delajo particije, vendar takrat mi napiše da disk ni inštaliran ali pravilno priključen in pritisnem še lahko samo F3 za Quit!
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bal sem se tega. Tale zadeva zlepa ne podpre XPjev. Izgleda, da bo potrebno narediti Slipstream. Veliko dela. Rolling Eyes Več tukaj klik

Je pa izgleda še ena skrita možnost v biosu. Nastavi IDE Mode in poskusi. V večini primerov izgleda vžge.
Nazaj na vrh
burger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa zgleda da bo šlo?
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

burger je napisal/a:
Zdaj pa zgleda da bo šlo?

A to pomeni, da deluje?
Nazaj na vrh
burger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Deluje, hvala vam za pomoč! Nekaj težav imam še z driverji za zvočno.

LP
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda da so teli driverji tako za visto kot za xp.
klik
Namestitev gobilnikov za zvočno kartico na prenosnike klik
Pa linki vseh driverjev v PDF klik
Tole povezavo sem že pomoje dal in imaš tudi gonilnike bolj na začetku klik
Tudi tukaj so še eni gonilniki za audio klik
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni