www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

s.p. in enostavno knjigovodstvo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:19 am    Naslov sporočila:  s.p. in enostavno knjigovodstvo Odgovori s citatom

V marcu sem odprl "popoldanski" s.p. in na AJPESu in na davčni prav pogumno izjavil, da bom poslovne knjige vodil sam. Sedaj ugotavljam, da enostavno knjigovodstvo za nekega elektronika le ni tako enostavno in se mi poraja tisoč vprašanj. Če ima kdo od članov foruma tudi tak s.p. in obvlada enostavno knjigovodstvo, ga prosim, da se mi javi na ZS in mi pomaga pri začetnih težavah s tega področja.

LP

Nazadnje urejal/a milan62 Sre Jun 18, 2008 11:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vodenje poslovnih knjig raje prepusti usposobljenim ljudem. Saj ni tako težko, vendar je potrebno poznavanje računovodskih standardov in tekočih zahtev DURSa.
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, žal je birokracija na prvem mestu.
Računovodski servisi pa te oberejo za nevemkoliko, za vsak papirček posebej.
In na koncu leta, ko ti morajo pripraviti celotno poročilo, ne odgovarjajo za nič. Če oni zaj*b*jo, ti plačaš. Svinjarija na kvadrat. Zato pa so za vsakim vogalom.

Mislim, da ima Sulc popoldanski s.p. Njega povprašaj.

s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.26
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem, kaj te muči? Normalno so ti programi dosti enostavi. Jaz sem tudi bil zadnjih aktivnih 17 let, kot s.p. Sam sem tudi vodil knjige in delal davčno napoved. Sam program je vseboval GK (glavno knjigo) in pa FA, (fakturiranje). Nevem, kaj za en program uporabljaš? Enostavno knjigovodstvo je res enostavno... Malo preglej pomoči po posametnih področjih in mislim, da ti bo sčasoma postalo vse enostavno...

lp
Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej (ali se prijavi) na tale forum. Meni veliko pomaga. (sam urejam računovodstvo v društvu), ti glej za s.p.! Zelo radi pomagajo.
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam kar polni s.p., vendar sem papirologijo prepustil pooblaščeni osebi. Pošči nekoga, ki to počne v popoldanskem času, če nimaš veliko prometa, ne bi smelo biti drago.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Online programi za te stvari ima Gorišek iz Maribora. Kolikor sem slišal okrog jih hvalijo...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

probaj online program Phoenix http://www.poslovni.si/
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler sem bil s.p. sem si svoje računovodstvo vodil sam. Na lastnih programih.
Stvar ni toliko komplicirano kot je tečna. Ko si največ delal ti potem ostane še vse za poknjižit. Ni ravno prijetno. Se pa mnogokrat izplača bolj kot delat.

milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje hvala za kar lep odziv na moje vprašanje. Najbolj sta mi pomagala z odgovori mucek4 in mona.
Priznam, da nisem vedel da obstajajo online programi v ta namen. Tako bom sedaj poskusil sam urediti te stvari,
tudi s pomočjo forumov namenjenim tej problematiki.
Všeč mi je tudi Darkotova izjava "Ni ravno prijetno. Se pa mnogokrat izplača bolj kot delat"

LP

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Všeč ti je že ja. Ampak dojel jo pa šele boš.....
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2008 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja taboljša polovica dela v računovodstvu (beri - ga vodi), prav tako pa dela za brata, ki je s.p. . Saj ne rečem, da fantje niste sposobni tega počet sami, ampak glede na to, ko vidim, da je moja vsak dan v tem in dela samo to pa mora ogromno stvari naštudirat dvomim, da je lahko s.p., ki se ukvarja z svojo dejavnostjo še na tekočem z vsem iz računovodstva. Tudi sam sem imel s.p. začel sem voodit knjige sam.......do prihoda prvega inšpektorja sem bil prepričan, da delam vse prav . No po odhodu inšprktorja sem začel iskati računovodski servis !!(da ne boste mislili, da so me obrejili, pa naj povem, da je inšpektor k sreči bil žlahtnik, ki je prišel zato ker sem ga poklical, da vidim, na čem sem).Povedal mi je tudi, da če bi šlo za rutinski pregled knjig bi mi še v takratnem času odnesli od 3 do 5 MIO SIT Shocked .
Torej....velja razmisliti.
LP
Boris
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2008 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojoj boco, sem že zbral malo korajže, ti si me pa spet prestrašil .....

LP

Jernej_
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 0:42
Aktiv.: 0.71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2008 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

747'! Preberi vendar kaj je napisal Darko (VolkD). Upam, da se lahko zmeniš za "neboleč" (informativen) pregled poslovanja. Do novega leta imaš še čas, da se odločiš kako in kaj. J.
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2008 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747...nočem te prestraši, samo problem je v tem, da so tudi meni vsi govorili...saj si pameten, bož že sam to reševal, celo ena računovodkinja mi je od začetka pomagala....pa še program sem dobil "brezplačno" za knjigovodstvo, ampak ti lahko povem kaj mi je rekel "tisti" inšpektor. Na terenu slišijo 1MIO izgovorov, da niso vedeli, da so jim rekli tam..., da naj tako naredijo, da jim je računovodski servis tako rekel, da.....inšpektorjev to ne briga. Če ni kot bi moralo biti , je pa kazen. Res je da so tudi inšpektorji ljudje (vsaj nekateri) in da se da kaj zmenit, in ti vsaj pustijo odpravit napake če le te niso preveč hude.
Vsak začetek je težak, glede na to, pa kot je omenil Aly, da je računovodski servis na vsakem ogalu se najde tudi kakšen, ki je dober in poceni.
Pa veliko sreče v dejavnosti.
LP
Boris
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni