www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predlogi - kaj izdelati?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sloman
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41
Aktiv.: 0.66
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2008 5:59 pm    Naslov sporočila:  Predlogi - kaj izdelati? Odgovori s citatom

Danes že cel dan razmišljam kaj bi izdelal. Nekaj iz elektronike, da nebo pristalo v predalu ali stalo na polici brez neke vrednosti...

Kaj sem že izdelal:

-razne variante "led" lučk
-usmernik
-ojačevalec zvoka
-programator za pic
-časovni mehanizem
-vezja za kontrolo DC motorja in koračne motorje
-pa še kaj se najde pa se ne spomnim trenutno...

Določeni projekti so uspeli, določene bi lahko izdelal bolše ampak trenutno bi kaj bolj zanimivega raje izdelal pa ne vem kaj.

Projekt lahko vsebuje mikrokontrolerje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če lahko projekt vsebuje mikrokontrolerje je ovira samo tvoja domišlija. Naredi vezje, s katerim lahko preko računalnika vklapljaš releje in z njim meriš temperaturo. To ti bo vzelo nekaj časa Smile Ali pa poglej pod male oglase če kdo rabi kakšno vezje in mu ga naredi.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Usmernik že imaš?
To je osnova za vse ostale projekte...

ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Usmernik že imaš?
To je osnova za vse ostale projekte...

Citiram:
Kaj sem že izdelal:

-razne variante "led" lučk
-usmernik
-ojačevalec zvoka
-programator za pic
-časovni mehanizem
-vezja za kontrolo DC motorja in koračne motorje
-pa še kaj se najde pa se ne spomnim trenutno...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi releje sem že vklapljal preko paralelnega porta. Smile

Domišljija je meja ja. Samo zdaj sem doživel neki lapsus zgleda pa ne gre.

Če še nebi naredil ojačevalca (celo 2) bi naredil cevnega sedaj. Tega še nisem ampak resnici na ljubo že ta 2 kaj imam doma samo nabirata prah.

Nisem še naredil pa nič na področju video tehnike ali pa satelitske tehnike. Radio tehnika me pa ne privlači preveč trenutno.

Predvsem satelitska tehnika me je navduševala pred časom zelo ampak realno nekih vezij in idej ne najdem na spletu, kaj bi sploh na tem področju bilo zanimivega za naredit. Ti sitemi kodiranja so tako že softwersko rešeni dan danes in gre vse preko računalnika. Za video obdelavo pa kamere pa me zanimajo CCD kamere in kamere ki so sposobne posneti veliko število sličič na sekundo.

Ampak to pa je izven mojega proračuna. Smile

Pa še to je problem da bi predvsem rad nekaj izdelal ko ima neko funkcijo ki me pritegne pa je potem uporabno.

Če druga ne bom kak timer naredil z LCD displeyem. Pa ko ma morda štoparico gor, uro pa meri temperature pa podobne stvari. Morda tudi obratomer da ima... In to bo me zagotovo zaposlilo za lep čas. Laughing

Sam še nevem. Je kaj zanimivega za izdelat na področju satelitske tehnike?
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mep projekt za mikrokontroler je recimo vremenska postaja (SHT11 za temperaturo in vlago, en senzor pritiska, pa po želji še več DS1820 znotraj, da imaš ločeno zunanjo in notranjo temperaturo, pa seveda vsaj min/max logiranje).
Lahko pa kakšno IR stikalo za luč narediš, da boš s TV daljincem luč prižigal in ugašal. Pa tako dalje ...

LP, Grega
Nazaj na vrh
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

-GPS loger (GPS sprejemnik stane pod 50 EUR)
-video igra na PAL video sistemu

Imaš še kakšne hobije, ki bi jih pokombiniral z elektroniko (glasba, fotografija...)?

Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hudiča! Prebrskal vsem vsaj 10 strani raznoraznih s elektronskimi projekti sedaj pa me nič ni pritegnilo.

Shocked

Zgleda da bolše da pozabim na vse skupaj, pa bo čez teden ali pa mesec kaj samo od sebe prišlo v podzavest...

Mogoče pa če kdo pove kaj se njemu po mislih mota te dni pa ne samo jaz tud kdo drug idejo dobi za naprej.
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.47
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 1:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

anti-mosquito naredi, ti bo prav prišlo:>
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.99
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 1:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi anti srna v mojem vrtu. Bom dolžnik do smrti.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj včasih pride k tebi srna na obisk?
Nazaj na vrh
terminator85
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kaj od tega http://geotech.thunting.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?page=metdet&file=projects.dat
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.99
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andrejj je napisal/a:
Kaj včasih pride k tebi srna na obisk?

Obisk sam me niti ne moti. Problem je v tem, da hoče ostat tudi na kosilu! Če jo zapodim pride pa na večerjo!

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj so za mene luštne živali.Imam tak velik vrt in tako pridejo zajci in srne.Ker eno stran živo mejo presadil.In zato še nizke.Zato pa veselo pridejo v "restravacijo" zastonj.
Nazaj na vrh
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 17, 2008 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Visoka ograja drugo ne pomaga kaj preveč.

Razen lovcev. Ampak... Confused

Bom pustil času čas. Pa bo me že v podzavesti začelo kaj "grizit". Še vedno me je.

Sem razmišljal o neke vrsti povezave med PC in mikrokontrolerjem. Da bi izmenjevala podatke...

Potem bi to lahko uporabil za marsikateri projekt. Ampak to je prezahteno zame. Kaj se tiče programiranja na PC nimam pojma o tem.

Bomo vidli. Hvala za vse ideje drugače do sedaj. Vrjetno ste še komu drugemu pomagali, da je dobil idejo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni