Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sloman Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.66 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2008 5:59 pm Naslov sporočila: Predlogi - kaj izdelati? |
|
|
Danes že cel dan razmišljam kaj bi izdelal. Nekaj iz elektronike, da nebo pristalo v predalu ali stalo na polici brez neke vrednosti...
Kaj sem že izdelal:
-razne variante "led" lučk
-usmernik
-ojačevalec zvoka
-programator za pic
-časovni mehanizem
-vezja za kontrolo DC motorja in koračne motorje
-pa še kaj se najde pa se ne spomnim trenutno...
Določeni projekti so uspeli, določene bi lahko izdelal bolše ampak trenutno bi kaj bolj zanimivega raje izdelal pa ne vem kaj.
Projekt lahko vsebuje mikrokontrolerje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko projekt vsebuje mikrokontrolerje je ovira samo tvoja domišlija. Naredi vezje, s katerim lahko preko računalnika vklapljaš releje in z njim meriš temperaturo. To ti bo vzelo nekaj časa Ali pa poglej pod male oglase če kdo rabi kakšno vezje in mu ga naredi. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.39
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Usmernik že imaš?
To je osnova za vse ostale projekte... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Usmernik že imaš?
To je osnova za vse ostale projekte... |
Citiram: |
Kaj sem že izdelal:
-razne variante "led" lučk
-usmernik
-ojačevalec zvoka
-programator za pic
-časovni mehanizem
-vezja za kontrolo DC motorja in koračne motorje
-pa še kaj se najde pa se ne spomnim trenutno... |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi releje sem že vklapljal preko paralelnega porta.
Domišljija je meja ja. Samo zdaj sem doživel neki lapsus zgleda pa ne gre.
Če še nebi naredil ojačevalca (celo 2) bi naredil cevnega sedaj. Tega še nisem ampak resnici na ljubo že ta 2 kaj imam doma samo nabirata prah.
Nisem še naredil pa nič na področju video tehnike ali pa satelitske tehnike. Radio tehnika me pa ne privlači preveč trenutno.
Predvsem satelitska tehnika me je navduševala pred časom zelo ampak realno nekih vezij in idej ne najdem na spletu, kaj bi sploh na tem področju bilo zanimivega za naredit. Ti sitemi kodiranja so tako že softwersko rešeni dan danes in gre vse preko računalnika. Za video obdelavo pa kamere pa me zanimajo CCD kamere in kamere ki so sposobne posneti veliko število sličič na sekundo.
Ampak to pa je izven mojega proračuna.
Pa še to je problem da bi predvsem rad nekaj izdelal ko ima neko funkcijo ki me pritegne pa je potem uporabno.
Če druga ne bom kak timer naredil z LCD displeyem. Pa ko ma morda štoparico gor, uro pa meri temperature pa podobne stvari. Morda tudi obratomer da ima... In to bo me zagotovo zaposlilo za lep čas.
Sam še nevem. Je kaj zanimivega za izdelat na področju satelitske tehnike? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5531 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mep projekt za mikrokontroler je recimo vremenska postaja (SHT11 za temperaturo in vlago, en senzor pritiska, pa po želji še več DS1820 znotraj, da imaš ločeno zunanjo in notranjo temperaturo, pa seveda vsaj min/max logiranje).
Lahko pa kakšno IR stikalo za luč narediš, da boš s TV daljincem luč prižigal in ugašal. Pa tako dalje ...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
-GPS loger (GPS sprejemnik stane pod 50 EUR)
-video igra na PAL video sistemu
Imaš še kakšne hobije, ki bi jih pokombiniral z elektroniko (glasba, fotografija...)? _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Pon Jun 16, 2008 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hudiča! Prebrskal vsem vsaj 10 strani raznoraznih s elektronskimi projekti sedaj pa me nič ni pritegnilo.
Zgleda da bolše da pozabim na vse skupaj, pa bo čez teden ali pa mesec kaj samo od sebe prišlo v podzavest...
Mogoče pa če kdo pove kaj se njemu po mislih mota te dni pa ne samo jaz tud kdo drug idejo dobi za naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.47 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
anti-mosquito naredi, ti bo prav prišlo:> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 1:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Naredi anti srna v mojem vrtu. Bom dolžnik do smrti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj včasih pride k tebi srna na obisk? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terminator85 Član

Pridružen-a: Sre 07 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.13 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.99 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Kaj včasih pride k tebi srna na obisk? |
Obisk sam me niti ne moti. Problem je v tem, da hoče ostat tudi na kosilu! Če jo zapodim pride pa na večerjo! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj so za mene luštne živali.Imam tak velik vrt in tako pridejo zajci in srne.Ker eno stran živo mejo presadil.In zato še nizke.Zato pa veselo pridejo v "restravacijo" zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sloman Član

|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2008 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Visoka ograja drugo ne pomaga kaj preveč.
Razen lovcev. Ampak...
Bom pustil času čas. Pa bo me že v podzavesti začelo kaj "grizit". Še vedno me je.
Sem razmišljal o neke vrsti povezave med PC in mikrokontrolerjem. Da bi izmenjevala podatke...
Potem bi to lahko uporabil za marsikateri projekt. Ampak to je prezahteno zame. Kaj se tiče programiranja na PC nimam pojma o tem.
Bomo vidli. Hvala za vse ideje drugače do sedaj. Vrjetno ste še komu drugemu pomagali, da je dobil idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|