|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jun 22, 2008 11:34 pm Naslov sporočila: adsl |
|
|
Pozdravljeni
Na en rač. sem na novo naložil xp-je, zdaj pa je problem, da se rač. ne poveže z internetom preko adsl modema (širokopasovna povezava). Kartico in lokalno omrežje sem inštaliral, torej bi morala povezava biti prisotna brez vpisovanja gesel itd. saj je dostop že registriran. Telefosnka povezava deluje, internet pa ne. V naslednjih dneh grem na kraj dogajanja pa bi rad vedel, če se mora kaj vpisati (DNS, IP,....) v ustvarjeno povezavo oz. postoriti kaj drugega.
Po pričevanju stranke tisti priloženi CD od siola nič ne pomaga, noben program se ne požene oz. ne ustvari nove povezave.
Sam nimam takšne povezave, tako da s tem nimam veliko izkušenj. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 7:08 am Naslov sporočila: |
|
|
včasih je treba zresetirat modem
tako kot ti to vedno rečejo ko kličeš na siol da ne dela adsl
drugače pa ne rabiš cd-ja za naredit povezavo
greš na control panel/network connections/create new connection/
pol maš pa v nastavitvah
connect to internet/set up manually/connect using boradband.../
nato pa samo še vpisuješ podatke
ISP - siol (tukaj mislim da je drugače vseeno kaj vpišeš)
pa preden začneš nastavlat, moraš v control panel nastavt na advanced mode
če pa ne bo delalo pa kliči siol, ni nujno da je kaj narobe pri računalniku
jaz sem že nekajkrat klical da ne dela adsl
zgodilo se mi je že tudi da sem namesto polne hitrosti (4Mb) dobil samo malo manj kot 1Mb, samo nisem opazil ker nas je več v mreži in nisem vedel kdaj kdo dovnloada,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Za ADSL dostop moraš vpisati uporabniško ime in geslo v ADSL odjemalec , čudno, da tega nisi opazil. Tudi v dostopu prek LAN in routerja je v routerju vpisano ime in geslo s katerim se računalnik, oziroma router prijavlja v siol. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FeBo Član

Pridružen-a: Tor 06 Maj 2008 15:18 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Kartico in lokalno omrežje sem inštaliral, torej bi morala povezava biti prisotna brez vpisovanja gesel itd. saj je dostop že registriran.
Če je dostop že registriran, še ne pomeni, da je tudi DSL povezava vzpostavlena.
DSL povezava bo vzpostavljena takrat, ko vpišeš up. ime in geslo oz. če imaš modem konfiguriran kot ruter in imaš up. ime in geslo že vpisano v sam modem.
Preveri, če imaš lokalno povezavo (LAN -povezava med modemom in računalnikom) omogočeno (Enable)
DNS in IP naslovov ti ni potrebno vpisovati. Nastavljeno moraš imeti tako, da ji računalnik sam dobi.
CD-ja ti ne priporočam. Če si že inštaliral bi bilo to boljše izbrisati in narediti novo DSL povezavo.
Več o novih povezavah in nastavitvah pa v tem linku
SiOL - pomoc in podpora
Če bi napisal številko napake, bi ti lahko boljše pomagali.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Na XP-jih moraš instalirati povezavo na internet in izbrati PPPoE protokol. tu potem vpišeš uporabniško ime in geslo.
Če pa imaš router pa to isto izvedeš v nastavitvah routerja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res, da nisem vpisoval nobenega gesla, saj pri ustvarjanju povezave napiše, da bi povezava že morala delovati, saj je neomejen dostop.
Bom preveril vse skupaj jutri. Sicer mi ni bilo ravno jasno, da nisem potreboval vpisati gesla in upor. imena.
Hvala za nasvete! _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2008 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot so že predhodniki povedali, nastaviti je potrebno PPPoE povezavo. Če pokličeš na siol pomoč te bodo brez problema vodili preko nastavitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni