|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
f1ghter Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2009 16:28 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 5:00 pm Naslov sporočila: el. zobna ščetka |
|
|
Lp. Zanima me kateri motor in katero vezje ima električna zobna ščetka. Mogoče tudi kakšen link od opisa . Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš tisto, ki vibrira, ima notri zelo podoben motorček kot ga najdeš v GSM aparatu (vibra), stikalo in 1,5V baterijo (velikost AAA). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti motorček je zelo uporaben, vendar ga ne moreš dobit ven, jaz sem kar ščetko odrezal na obeh koncih. Ven iz plastike pa ni šel.
Stikalce se tudi da uporabit. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oh seveda gre ven. Brez težav, le tak motorček je potem precej drag. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 9:40 pm Naslov sporočila: Re: el. zobna ščetka |
|
|
f1ghter je napisal/a: |
Lp. Zanima me kateri motor in katero vezje ima električna zobna ščetka. Mogoče tudi kakšen link od opisa . Hvala |
Vprašanje zveni kot bi vprašal kak motor ima avto?
En način so ti že opisali, moja Philips zobna ščetka, npr., nima motorja, v njej je microkontroler v katerem je program za različne načine delovanja, nima nikakršnih kontaktov, polni se preko zraka (preko tuljav), v njej je 1,2V accu, namesto motorja je zopet tuljava, glava ščetke pa zopet nima nikakršnih kontaktov ampak magnet, ki dobiva magnetno polje preko tuljave. Vse pa se upravlja preko enega gumba, v katerem je tudi led dioda za različno signalizacijo, torej vodotesna.
Na kratko, ščetk je več vrst, po obliki, po načinu delovanja, po vodotesnosti, po uporabi, po izgledu itd. Torej točno za katero zobno ščetko te zanimajo podatki? _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
f1ghter Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2009 16:28 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:52 pm Naslov sporočila: Re: el. zobna ščetka |
|
|
robertos je napisal/a: |
f1ghter je napisal/a: |
Vprašanje zveni kot bi vprašal kak motor ima avto?
En način so ti že opisali, moja Philips zobna ščetka, npr., nima motorja, v njej je microkontroler v katerem je program za različne načine delovanja, nima nikakršnih kontaktov, polni se preko zraka (preko tuljav), v njej je 1,2V accu, namesto motorja je zopet tuljava, glava ščetke pa zopet nima nikakršnih kontaktov ampak magnet, ki dobiva magnetno polje preko tuljave. Vse pa se upravlja preko enega gumba, v katerem je tudi led dioda za različno signalizacijo, torej vodotesna.
Na kratko, ščetk je več vrst, po obliki, po načinu delovanja, po vodotesnosti, po uporabi, po izgledu itd. Torej točno za katero zobno ščetko te zanimajo podatki? |
Nevem modela, kakšna takšna ščetka, ki uporablja kolektorsi oz.komutatorski motor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od soseda sem dobil v popravilo.Je treba akumulator zamenjati.Ne vem kaj je boljše NiCd ali NiMh? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Od soseda sem dobil v popravilo.Je treba akumulator zamenjati.Ne vem kaj je boljše NiCd ali NiMh? |
Li-ion ... Baterijo zamenjaj s tako kot je bila (zaradi polnilca) če pa je polnjenje enostavno po možnosti brezkontaktno pa daj noter Ni-MH _________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni