|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:01 pm Naslov sporočila: Za znoret... (IE vs. FF) |
|
|
Pred četrt ure sem dokončno znorel in (spet) preklopil na uporabo firefoxa...namreč kar naenkrat (včeraj, danes) mi IE noče več zapomniti določenih stvari - kot je recimo prijava v elektronik forum - vključim "zapomni si me" pa moram vseeno ob vsakem obisku tipkati ime in geslo....enako je na drguih straneh (partis...)Noben program ni bil nameščen, vsaj ne te narave. je**nti jajčka...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
IE ti je pobrklal piškotke Kot da se to ne zgodi vsakih 30 dni
Dobrodošel med nami FF-ovci  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Da, da... IE =  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Nenene...sem pobrisal VSE piškotke - pečene in surove , zopet obiskal ne strani, malce brskal, zaprl, po 5 minutah poskusil ponovno in sem se moral prijaviti. Zanimivo je da so piškotki tam, kjer bi morali biti, samo iz nekakšnega nerazumljivega (in še billy-u nerazvozljivega)razloga jih IE noče prebrat...
Malce me pri FF moti drugačna pisava - IE ima izgleda vključeno nekako glajenje robov in pisava izgleda malce bolj debela---no, se bom že navadil.
Ponavadi uporabljam FF do formatiranja, potem pa spet nekaj časa IE - ne vem, zakaj mu vedno sproti dam "še eno možnost", ko me je že tolikokrat peljal scat...
Kar pa je naravnost super pri novem FF je to da če hočeš pisati v naslovno vrstico klikneš, držiš, potegneš desno in izbereš samo tisto, kar želiš brez da bi dvakrat ali celo trikrat klikal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Malce me pri FF moti drugačna pisava - IE ima izgleda vključeno nekako glajenje robov in pisava izgleda malce bolj debela |
Stvar navade. Mene pa moti vsa ta navlaka, zaobljeni robovi,...ipd pri IE. Uporabljam FF že precej let in dokler bo tako dobro delal niti pomislim ne, da bi kdaj šel na IE.
Pri programih je pomembno, da dobro delajo, da nimaš z njimi problemov, da jih takoj osvojiš, so preprosti in učinkoviti, optimalno trošijo resource (ram, disk, ..). Kar FF to ima, sploh Portable različica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
FF je sigurno super, samo pri verziji 3 je nekaj težav. Recimo v službi se mi Shockwave flash tepe z njo in filmčki na youtube in drugje zmrzujejo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa pri vsaki instalaciji na novo, obvezno namestim še FF. Saj zame IE, še posebej 6-ica ni brskalnik.
Sicer imam tudi jaz eno težavico s FF3 in sicer z varnostnega vidika. Doma imam namreč Linksysov router s tomato SW in naj dostopam preko interneta. Ko se naj prijavljam preko FF2 mi javi da certifikat (imam vključeno htpps) ni veljaven a mi pusti preskočit to, pri FF3 pa ne najdem te možnosti
Ali kdo ve kaj več o tem. Saj mi vsi ostali brskalniki to omogočajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem uporabnik IE 6 in nimam pripomb, za vse kar potrebujem mi ta brskalnik popolnoma zadostuje. Zelo me čudi, kako to, da imate take težave? ste tako zelo zahtevni ali kaj drugega
Tudi FF ni vsemogočen in brez napak pa kaj bi se sekiral, saj nihče ali pa nobena stvar ni popolna  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
ravno zaradi tega mu jaz vsake toliko časa dam še eno možnost. Na koncu se vedno izkaže da vmes ni bilo čudeža... no, kot tudi ne pri FF
Aja...jaz imam drugače IE7 slo.
EDIT: dr1m-->ravno sem probal tvoje. Zajamra da ni certifikata....potem pa imaš spodaj jeziček "lahko pa dodate izjemo" - klikneš tja, se ti odpre eno okno, kjer lahko klikneš "dobi certifikat" in pa dodaj izjemo. ČE klikneš na "dodaj izjemo" potem gre čisto normalno v router. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mimo grede, Slovenija ima drugi največji delež uporabe FF (44,6%), takoj za Finsko (45,4%). _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nimam čez IE (7)nekih pripomb mogoče bi rad samo nekaj
- da ohrani piškotke samo za določene strani ( maxi, blikn, ebay) ostale pa
pobriše.
sem pa sedaj fasal en hud rougeware vendar mislim da je to bila bolj krivda AVGja kot IE.
Za take pa bom uporabljal v bodoče virtual PC _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grAyFox Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 2:32 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni pa se najboljša zdi opera. Firefox preveč rama poje zato sem se odločil za opero.Je pa baje najhitrejši brskalnik Safari od Apple. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj glas gre FF. IE osebno nisem dosti uporabljal. K temu je pripomogel sam M$ , kajti od začetka IE ni bil v sklopu Windowsov ampak ga je bilo potrebno posebej kupiti. Takrat sem se navadil Netscapa, ki je bil free in tudi soliden brskalnik. Same izkušnje še iz časov, ko sem skrbel za informatiko v večjem podjetju kažejo, da so take ter podobne težave opisane na začetku bile kar pogoste. Uporabnikom, ki niso uporabljali spletnih aplikacij, ki so izrecno zahtevale IE sem namestil FF in si s tem kar precej zmanjšal probleme. Pomembno pri IE je, da se verzija redno posodablja. S tem se precej zmanjšajo težave. Razne "agresivne" strani ter škodljivi programi so zaradi razširjenosti pisani v večini za IE. Le ti so najpogostejši vzroki za težave. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
EDIT: dr1m-->ravno sem probal tvoje. Zajamra da ni certifikata....potem pa imaš spodaj jeziček "lahko pa dodate izjemo" - klikneš tja, se ti odpre eno okno, kjer lahko klikneš "dobi certifikat" in pa dodaj izjemo. ČE klikneš na "dodaj izjemo" potem gre čisto normalno v router. |
To vedno pokaže v FF2. A v FF3 te avtomatsko zavrne brez kakršnekoli možnosti in to me zelo jezi  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še nedolgo tega sem uporabljal izključno IE, brez problemov, ter seveda klikanje po pameti, ne kar nekaj brezglavo (seveda to še vedno prakticiram).
Zaradi ogromno odprtih oken (tudi po nekaj deset) sem nekako prešaltal na Opero, katera ob zaprtju shrani vse tabe in jih ob ponovnem zagonu spet vse naloži.
Seveda ima enako funkcionalnost tudi FF, a ko sem probaval Opero in FF ter se odločal med njima, me je pač takrat Opera bolj navdušila, predvsem delo s tabi (in njihov smetnjak), in pa na Operi mi je prej uspelo naložit vse nujne plugine za uporabno funkcionalnost.
Tudi FF se večkrat zažene na mojih PCjih, še posebaj PortableFF, kjer imam na ključku nastavljen Klik.
Največ težav z IE in virusi je pač posledica najbolj masovne razširjenosti IE, saj če bi FF imel 95% uporabnikov bi se pa zalega razvijala zanje.
Ako pa bi bil FF poleg tega še plačljiv izdelek kakega monopolistično usmerjenega proizvajalca, pa sploh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni