|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MihA Član

Pridružen-a: Tor 30 Okt 2007 12:39 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.18 Kraj: Rovte
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2009 3:26 pm Naslov sporočila: Audio na 6pinskem MiniDIN konektorju |
|
|
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga. Jaz bi portreboval na eni strani Mini DIN-vtič z 6 poli, na drugi strani pa ženski činč konektor. Če mogoče kdo ve, ali se da kaj podonega nabaviti v kakšni trgovini. Razen če se da, da bi namesto Midi DIN DIN-sklopa priključil navaden činč konektor?
Hvala za odgovore in lep pozdrav! _________________ ELEKTRONIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj bi ti rad
Kakšne signale imaš? Mini al' MIDI?
MIDI na cinch ne gre. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MihA Član

|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Mini DIN vtičnico 6 polni din, in na to vtičnico bi rad priključil kabel, ki bi imel na drugi strani ženski cinch. Upam da sem bil dovolj razumljiv. _________________ ELEKTRONIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi v Terni - če ne bodo imeli že narejenega kabla, boš pa skoraj sigurno dobil konektorje in boš sam scinil Bom pa preveril doma, če se ne motim od zadnje "inšpekcije", se mi je en tak kabel (ali dva) kot ga rabiš še nekje valja ...
Aly: Včasih se je DIN priključek (ki je dejansko uporabljen tudi za MIDI kabel) uporabljal tudi kot NF audio - dandanes se navadno uporabljajo činči.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek, vem, sem jih sam vsaj 20 sestavil. Ampak to je bil DIN 5 - 180°.
Tukaj je govora o Mini-DIN konektorju.
Predvidevam, da bi on rad imel video [slovenščina je zame španska vas] iz SVideo na notebooku na Composite za na TV... Ampak SVideo ima 4 pine in ne 6. Kako spraviti vseh tistih 6 signalov iz DINa v tista dva pina na Cinchu pa kdo bi vedel... Saj noče povedat.
Bomo prosili gospodično za pomoč
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MihA Član

|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam napravo (Volume), ki se je uporabljala za določanja jakosti za TOTERMIDI harmoniko. Jaz pa bi rad na to napravco priključil električno kitaro. Kitara pa nima DIN priključka, ima samo moški konektor. Zato bi jaz potreboval kabel ali adapter, da bi imel na eni strani vtikač mini DIN z 6 poli, na drugi strani pa ženski cinch.
Bi že sam kaj probal sciniti, ampak nevem kako bi pricinil 6 žic na cinch, da bi to delovalo.
Lp _________________ ELEKTRONIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Tor Avg 04, 2009 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm hm
Nimam ideje, kako so razporejeni signali na tisti "Volume" škatlici.
Če imaš srečo, je mogoče, da je celo audio signal na DIN konektorju. Zelo verjetno pa gre preko tistega konektorja samo MIDI signal.
A misliš Tale modul? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni