|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.60 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 1:13 pm Naslov sporočila: Podarim Atari 2080STF |
|
|
Tega Atarija sem rešil pred kontejnerjem. Monitorja žal ni zraven.
Kolikor sem uspel izvedeti o tem modelu, gre za precej redek model, narejen posebej za jugoslovanski trg (mislim, da je vse skupaj šlo čez Mladinsko knjigo).
Ne najdem več disket s TOS-om (Atarijevim operacijskim sistemom) zato tudi nisem 100% prepričan, da še vse funkcionira.
Povejte, če komu pride prav...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
516.33 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ufff, stari dobri časi. Se spomnim, kako sva s fotrom iz Avstrije prešvercala enega 1040ST zame. V primerjavi s takratnimi PCji je bil to avion
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.96 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je najbolje, da ga neseš v kiberpipin računalniški muzej.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.42 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Po moje je najbolje, da ga neseš v kiberpipin računalniški muzej. |
če je res tako redek, se strinjam s tabo VolkD... tam ga lahko imajo vsi, vsi vidijo, ne pa da bi ga dobila ena oseba ki bi ga dala na polico, da se ma prah kam nabirati.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2008 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem Atari 1040 ST FM. TOS je bil zapisan v PROMu, tako da nisi potreboval nobene diskete za bootat računalnik. Vse je delovalo BP. Kje so ti zlati stari cajti, ko smo do 3h ponoči glodali Turrican, pili pir in se imeli skrajno zabavno. Škoda, ko se je Atari preusmeril bolj na SW in še to bolj igre. Če bi nadaljeval trend, bi bil danes huda konkurenca Steveu Jobsu.
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.60 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Če bi tale bil 2080STFM bi ga mogoče obdržal in se še kaj igral. M namreč pomeni, da ima modulator za video signal noter in ga lahko direkt na TV priklopiš. Na monitor konektorju je potem tudi S-Video signal, ki ga pri tej ne-M verziji ni.
Zgleda ga bom res kar v Kiberpipo odnesel, ko bom utegnil.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni