|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2008 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me,če obstaja kakšna knjiga o transformatorji,kako jih previti,vse potrebne enačbe,napotki za previjanje,itd...Nekaj podobnega sem imel doma,vendar ne najdem knjige,zato vas prosim,če kdo ve naslov kakšne knjige/literature,ki si bi jo šel sposodit v knjižnico.
Imel sem tudi cele zapiske iz srednje,vendar tudi teh ne najdem.
Hvala _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pon Jul 07, 2008 7:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
V zgodnjh 70- setih, ko smo še sami na roko navijali transformatorje se mi je zdela kar v redu knjižica "Mali transformatorji in dušilke" avtoraja F. Mlakarja, 1970. Mislim, da je lahko še vedno aktualna ( verjetno jo imam še nekje, bi moral poiskati ).
Lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jul 07, 2008 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Knjižica, ki jo omenja bbrane je nekakšna biblija na tem področju. Ker je precej redka, bi bilo fino, če bi jo kdo uspel spraviti v elektronsko obliko
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2008 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Brane,hvala za infromacijo.Upam,da jo bom si lahko jo sposodil v knjižnici,ali pa kje drugje.
Janez,imam samo jedro ter tuljavnik(ni še bilo nikoli navito),ki bi rad navil,res da je najcenejše nekomu dati,vendar kakšnega pa lahko navijem,nazadnje smo navijal v srednji šoli,kjer smo vse izračunali,ter navijali,potem pa merili,za koliko je odstopanje itd. sedaj pa te zapiske ne najdem več,imel sem tudi knjigo,že zelo obrabljeno. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2008 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo !
Našel sem omenjeno knjigo " Mali transformatorji in dušilke " : Mislim , da je knjiga dovolj zanimiva in še vedno aktualna. Če se najde kak interesent da jo spravi v elektronsko obliko, jo rade volje posodim. Knjižica je format A5 in ima 170 strani.
Lep pozdrav ! _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.27 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2008 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
dkone, če še nisi našel pomoči, ti lahko jaz pomagam!
lp
Janez S51ZG |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2008 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem našel doma še starejšo izvedenko te knjige, ki jo omenja bbrane:
France Mlakar in Igor Kloar, Mali transformatorji in dušilke, letnik 1961, ima samo 140 strani.
V svoji zgodovini sem celo navil ene tri transformatorje po tej knjigi in začuda.....delali so in mi še delajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2008 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
uf,hvala vam za infrimacije,ter pomoč. Bom pogledal,če je se nahaja v kakšni knjižnici,če ne bi pa bilo dobro da ti v digitalno obliko,saj tako se bo ohranila še za dolgo. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni