www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

knjiga o transformatorjih

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2008 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me,če obstaja kakšna knjiga o transformatorji,kako jih previti,vse potrebne enačbe,napotki za previjanje,itd...Nekaj podobnega sem imel doma,vendar ne najdem knjige,zato vas prosim,če kdo ve naslov kakšne knjige/literature,ki si bi jo šel sposodit v knjižnico.

Imel sem tudi cele zapiske iz srednje,vendar tudi teh ne najdem.

Hvala

bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.69
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

V zgodnjh 70- setih, ko smo še sami na roko navijali transformatorje se mi je zdela kar v redu knjižica "Mali transformatorji in dušilke" avtoraja F. Mlakarja, 1970. Mislim, da je lahko še vedno aktualna ( verjetno jo imam še nekje, bi moral poiskati ).

Lep pozdrav !

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2008 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Knjižica, ki jo omenja bbrane je nekakšna biblija na tem področju. Ker je precej redka, bi bilo fino, če bi jo kdo uspel spraviti v elektronsko obliko

LP

dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 8:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brane,hvala za infromacijo.Upam,da jo bom si lahko jo sposodil v knjižnici,ali pa kje drugje.

Janez,imam samo jedro ter tuljavnik(ni še bilo nikoli navito),ki bi rad navil,res da je najcenejše nekomu dati,vendar kakšnega pa lahko navijem,nazadnje smo navijal v srednji šoli,kjer smo vse izračunali,ter navijali,potem pa merili,za koliko je odstopanje itd. sedaj pa te zapiske ne najdem več,imel sem tudi knjigo,že zelo obrabljeno.

bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.69
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo !

Našel sem omenjeno knjigo " Mali transformatorji in dušilke " : Mislim , da je knjiga dovolj zanimiva in še vedno aktualna. Če se najde kak interesent da jo spravi v elektronsko obliko, jo rade volje posodim. Knjižica je format A5 in ima 170 strani.

Lep pozdrav !

s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dkone, če še nisi našel pomoči, ti lahko jaz pomagam!

lp
Janez S51ZG
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 08, 2008 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem našel doma še starejšo izvedenko te knjige, ki jo omenja bbrane:

France Mlakar in Igor Kloar, Mali transformatorji in dušilke, letnik 1961, ima samo 140 strani.

V svoji zgodovini sem celo navil ene tri transformatorje po tej knjigi in začuda.....delali so in mi še delajo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 09, 2008 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uf,hvala vam za infrimacije,ter pomoč. Bom pogledal,če je se nahaja v kakšni knjižnici,če ne bi pa bilo dobro da ti v digitalno obliko,saj tako se bo ohranila še za dolgo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni